Megígértük, most megmutatjuk – kiderült, hogy láttunk-e köcsögöket a Dósa nádor téren

Helyi hírek

Már  kedden beszámoltunk róla, hogy népi kézműves mesterségek kerülnek a középpontba a Dósa nádor téren, ahol pénteken elindult a Nemzetközi Fazekas és a Debreceni Népi Kézműves Fesztivál. Ahogy azt egyik kedves olvasónknak korábban megígértük, mi is kilátogattunk a rendezvényre, hogy kiderülhessen, (magunkon kívül 😉 ) mennyi magas cserépedényt láthatunk, ami alul öblös, nyakánál pedig elkeskenyedő, bő szájú és általában egy füle van.

A leírás alapján abban a hitben voltunk, hogy a képen látható edény lesz az. Szakértői segítség után kiderült, hogy ez egy korsó. Olybá tűnik, hogy egyetlen egy köcsögöt sem láttunk a Dósa nádor téren, de láttunk más remekeket, amiket lentebb önök is megnézhetnek.

A szervezők ígérete szerint igazi vásári hangulat vár azokra, akik részt vesznek a programokon. Megismerhetik a csipkeverést, a nemezelést és a szövést is. Mi egy gépesített fazekaskorongba is belefutottunk a helyszínen, amin már egy elkészült edény állt.

A pénteki borús időben nem volt kifejezetten nagy mozgás a téren, de ahogy most kinézünk az ablakon, ma verőfényes napsütés vár azokra, akik személyesen is kíváncsiak a kiállított remekekre.

Képes galéria a helyszínről:

Fotók: Cs.I.

Sok köcsögbe belefuthatunk hétvégén a Dósa nádor téren