Egy két és fél éves gyermek nyakára szorult egy karika a Kenézynél

Helyi hírek

A Bartók Béla úti kórházhoz vonultak a debreceni hivatásos tűzoltók vasárnap délután. Azért riasztották az egységeket, mert egy két és fél éves gyermek nyakára szorult egy karika. A tűzoltók pedálvágó segítségével szabadították ki a gyermeket, akit ezután további vizsgálatokra a mentők a klinikára továbbszállítottak – számolt be a megyei katasztrófavédelem.

Papp-Kunkli Nóra tűzoltó főhadnagy további hétvégi eseményekről is beszámolt a megyében.

Teljes terjedelmében égett egy felújítás alatt lévő lakóépület vasárnap hajnalban Debrecenben, a Végső utcában. A debreceni hivatásos tűzoltók két vízsugárral határolták körbe a tüzet, majd oltották el a lángokat.

Nyírlugoson, az Acsádi utcában egy személyautó egy villanyoszlopnak ütközött, majd a tetején állt meg. A nyíradonyi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik az áramtalanítást végezték el. A mentőszolgálat a jármű vezetőjét kórházba szállította.

Ebes és Hajdúszoboszló között trágyacsomó egy része égett. A debreceni és a hajdúszoboszlói hivatásos tűzoltók vízsugárral oltották a lángokat, munkájukat egy erőgép is segítette, mert az megbontotta a több ezer mázsás trágyacsomót.

Vasárnap reggel Nádudvar külterületén, a Kabai útfél közelében kétszáz négyzetméteren égett a száraz fű. A püspökladányi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el a tüzet.

Hétezer négyzetméteren égett a cserjés Toldon, a Petőfi utca végében. A berettyóújfalui hivatásos tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották a lángokat.

Vasárnap délelőtt egy nagyméretű fa az úttestre dőlt Debrecenben, a Nagyerdei körúton. A debreceni hivatásos tűzoltók a fát eltávolították az útból.

Tűz volt vasárnap Hosszúpályiban, a Homok utcában. Ezer négyzetméteren a bozótos égett, majd a tűz a vasúti talpfákra is átterjedt. A tüzet a létavértesi önkormányzati és a konyári önkéntes tűzoltók fékezték meg kéziszerszámokkal.

Délután két darab lucernabálában keletkezett tűz Bakonszegen, az Ady Endre utcában. A tűz egy istállóra is átterjedt harminc négyzetméteren. A berettyóújfalui hivatásos tűoltókat riasztották, akik kiérkezése előtt a gazda az istállóból a teheneket kihajtotta. A tűzoltók kéziszerszámokkal és vízsugárral oltották el a lángokat. A tűzben senki sem sérült meg.

Fotó: pedálvágó / illusztráció