“Tasó is megdöntötte a Katát!” “A fürdővízzel kiöntötték a gyereket is” – Ébredezik a hajdú-bihari ellenzék

Helyi hírek

Mint arról beszámoltunk, a katás adózókat lényegében kicsináló, villámgyorsan elfogadott új törvényt a hajdú-bihari fideszes képviselők is csont nélkül megszavazták a parlamentben. Ellenvéleményt, kritikát ugyanis nem hallottunk felőlük.

A törvény csak fideszes képviselők szavazták meg, az ellenzékiek nemmel voksoltak.

A Hajdú-Bihar megyei ellenzéki képviselők ingerküszöbét is átütötte a hír, Salamon Gergő (aki április 3-án nagy arányú vereséget szenvedett fideszes riválisától) sem tartotta hát ördögtől valónak, hogy emlékeztesse a 3-as számú választókerületben élő kisvállalkozókat: Tasó László is megszavazta az életük nehezebbé tételét:

Szégyellem magam az Ő helyében is, igaz az én felelősségem annyi, hogy nem tudtam legyőzni a választáson. A polgármesterei felelőssége viszont sokkal nagyobb. Míg az én lejáratásomról volt szó, egyesek nagyon hangosak voltak. Most ki lehetne állni, nagyon hangosan a településeiken lévő kisadózókért, de ők mind lapítanak. Lapítanak, mert szégyellik magukat, szégyellik, hiszen tudják, hogy kormányunk szétlopta az országot és most sem az új “nemzeti” tőkésosztályhoz nyúlnak, hanem továbbra is a népet sarcolják

fogalmazott Salamon.

Mándi László – aki civilben könyvelő, így szakmailag is van rálátása a témára – úgy összegzett,

valószínűleg több lesz valamivel az állam bevétele, de ahogy már olyan sokszor, sikerült a kád vízzel együtt a gyereket is kiönteni. Nem véletlen, hogy több városban, köztük Debrecenben is spontán tiltakozások alakultak ki.

Hosszú Facebook-posztjában részletesen ír arról, hogy mi a baj a módosítással: “mindössze” az időpont, a tartalom, a tárgykör és a módszer.

A berettyóújfalui Szántai László is arra figyelmeztetett, hogy nem ezt ígérte Orbán a választási kampányában:

Emlékszel, amikor a választások előtt mit harsogott a média többsége? Tudod, azt, hogy ha az ellenzék győz, akkor megszorítások lesznek, háborús helyzet, infláció, blablabla…. és mi van most? Pedig nem az ellenzék győzött! Na, kedves Kata, légy boldog és kisvállalkozóként menj el a könyvelődhöz és kérdezd meg tőle, hogy mi a fenét kell kitalálnod a helyzethez való alkalmazkodás érdekében, vélhetően most azonnal, vagy lehúzhatod a rolót! Már ha van megoldás egyáltalán.

Kiss László Kele János Momentum elnökségi tag bejegyzését tartotta érdemesnek a megosztásra, ennek lényege, hogy háromból csaknem két vállalkozást teljesen kivégez a parlament által elfogadott módosítás.

Debrecenben is tüntettek kedden:

A katázók kicsinálása ellen tüntetők torlaszolták el a kereszteződést a Csapó utca-Rákóczi utca sarkán

Összefoglaló a katás sztoriról:

A bátor hajdú-bihari fideszes képviselők is megszavazták több százezer kisvállalkozó életének nehezebbé tételét