DKV busz Debrecenben

Így változik a közlekedési rend a Debrecen Drive idején

Helyi hírek

A Nagyerdő ad otthont 2022. május 27-29. között a Debrecen Drive elnevezésű programsorozatnak. A rendezvény a keleti régió legnagyobb autó-és járműipari seregszemléje. A rendezvénysorozaton kiállítóként 2022-ben is részt vesz a DKV Debreceni Közlekedési Zrt.

A programok zavartalan lebonyolítása érdekében a Nagyerdei körút Pallagi út és Ady Endre út közötti szakaszát lezárják. Az útlezárás ideje alatt 2022. május 27-én, pénteken üzemkezdettől, 2022. május 29-én, vasárnap üzemzárásig a 16-os, 22-es, 22Y-os, 24-es és a 24Y-os autóbuszok terelőútvonal közlekednek.

A járatok terelőútvonala:

16-os autóbusz:
A Gyógyszergyár irányába:
A 16-os autóbusz a Baksay Sándor utca megállóhely után egyenesen tovább halad az Egyetem irányába, utána a Nagyerdei körút-Pallagi út terelőútvonalon közlekedik.

A Nagyállomás irányába:
A 16-os járat a Szociális Otthon megállóhely után jobbra fordul a Klinikák irányába, utána a Nagyerdei körút-Hadházi út terelőútvonalon közlekedik. A 16-os autóbusz a Hadházi út 92. megállóhely után az eredeti útvonalon közlekedik tovább.

22-es autóbusz:
A 22-es járat a Klinikai Központ Nagyerdei Campus megállóhely után visszafordul a körforgalomban, majd a Nagyerdei körút – Hadházi út – Benczúr Gyula utca – Köztemető, főkapu terelőútvonalon közlekedik. A 22-es autóbusz a Köztemető, főkapu megállóhely után az eredeti útvonalon közlekedik tovább.

22Y-os autóbusz:
A 22Y-os járat a Szociális Otthon megállóhely után a Nagyerdei körút – Hadházi út – Benczúr Gyula utca – Köztemető, főkapu terelőútvonalon közlekedik. A 22Y-os autóbusz a Köztemető, főkapu megállóhely után az eredeti útvonalon közlekedik tovább.

24-es autóbusz:
A 24-es járat a Köztemető, főkapu megállóhely után a Benczúr Gyula utca – Hadházi út – Nagyerdei körút (Egyetem felé) – Klinikák terelőútvonalon közlekedik. A 24-es autóbusz a Klinikai Központ Nagyerdei Campus megállóhelynél visszafordul és utána az eredeti útvonalon közlekedik tovább.

24Y-os autóbusz:
A 24Y-os autóbusz a Köztemető, főkapu megállóhely után a Benczúr Gyula utca – Hadházi út – Nagyerdei körút (Egyetem felé) – Pallagi út terelőútvonalon közlekedik. A 24Y-os járat a Szociális otthon megállóhely után az eredeti útvonalon közlekedik tovább.

Az útvonalváltozás miatt megállóhely nem marad ki, ezért az autóbuszok a terelőútvonalon található megállóhelyeken nem állnak meg.

– DKV –