IB World School státuszt nyert el a Debreceni Nemzetközi Iskola

Helyi hírek

A Debreceni Nemzetközi iskola (ISD) elnyerte az International Baccalaureate World School státuszt – jelentette be az intézmény május 24-én.

Egy kis segítség a továbbiakhoz IB ->International Baccalaureate -> nemzetközi érettségi.

Tom McLean, Kálmán Annamária, Barcsa Lajos

Tom McLean, az ISD igazgatója így nyilatkozott a hivatalos bejelentés sajtótájékoztatóján:

“Az ISD mostantól az egyre növekvő, IB globális közösség tagja. Az IB rendszert mára már több mint 5.000 iskola alkalmazza és világszerte közel 150 országban segítik a diákokat a nemzetközi érettségiig.

Az IB akkreditációs folyamata szigorú, jól strukturált és a legjobb nemzetközi gyakorlatokon alpszik. Az IB World School státusz világszerte az oktatási kiválóság elismert mutatója. Az IB iskolák a legképzettebb és nemzetközileg tapasztalt tanárokat tudják megnyerni maguknak a világ minden tájáról.

Az ISD tanári kara is több mint tíz nemzetiségből áll. Az ISD IB World School státusz elnyerése lehetővé teszi számukra, hogy tovább erősítsük az oktatói csapatunkat, ezzel még inkább támogatva diákjaink rendkívüli tanulási folyamatát – tette hozzá az intézmény igazgatója.

Egy PYP (Primary Years Program) osztályterem nagyban különbözik egy hagyományos oktatási rendszer tanulási terétől. Az osztálytermeink rugalmasan átrendezhetőek, ezzel is elősegítve a csoportmunkát és az új ötletek kidolgozását. Diákjainknak a nap során gyakran rendeződnek különböző csoportokba, így lehetőségük van együtt tanulni, akár az osztálytermeikben, a pihenőkben és a folyosókon, akár a szabadban, a Nagyerdő mellett elhelyezkedő iskola udvarunkon – hangsúlyozta a sajtótájékoztatón Kálmán Annamária, alsó tagozatos igazgató és PYP-koordinátor.

Az IB oktatók egy globális közösség tagjai, akiknek szakmai fejlődését az IB rendszer folyamatosan támogatja, valamint a nemzetközi oktatás minden területét érintő képzések széles skáláját tárja fel.

 

Dr. Barcsa Lajos, Debrecen alpolgármestere is hivatalos volt a sajtótájékoztatóra. Véleménye szerint az akkreditáció óriási mérföldkő az iskola életében és ez is mutatja, hogy az ISD a jelenlegi vezetéssel a legjobb úton halad.

Fotók: Barcsa Lajos, Facebook

Meghosszabbították a Debreceni Nemzetközi Iskola ösztöndíj-pályázatának benyújtási határidejét