Kósa Lajos megnyugtató szavai: “Nekünk továbbra is Magyarország biztonsága az első”

Helyi hírek

“Nekünk továbbra is Magyarország biztonsága az első” – jelentette ki Facebook-bejegyzésében Kósa Lajos, Hajdú-Bihar megye 1. számú (debreceni) választókerületének fideszes képviselője.

Majd hozzátette:

Lezárultak a miniszterjelölti meghallgatások, Pintér Sándor és Szalay-Bobrovniczky Kristóf miniszteri kinevezését egyaránt támogatjuk. Jó erőt, sok sikert kívánunk munkájukhoz!

A leendő honvédelmi miniszter harcolni képes hadsereget építene

Magyarország biztonságának garantáláshoz folytatni kell a védelmi képességek növelését – jelentette ki Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmiminiszter-jelölt szerdai meghallgatásán Budapesten.

Az MTI szerint Szalay-Bobrovniczky Kristóf az Országgyűlés honvédelmi bizottsága előtti meghallgatásán hangsúlyozta: a szomszédos országban háború van, és emellett olyan egyéb biztonsági kihívásokra is figyelni kell, mint például az illegális migráció, a terrorizmus, a kiberfenyegetettség.

A miniszterjelölt – aki többek között vezetői, diplomáciai, tartalékos katonai tapasztalattal is rendelkezik – azt mondta:

ha Magyarország nem képes megvédeni magát, mert haditechnikáját, személyi állományát tekintve “gyenge”, az célponttá teheti.

Ezért az ország biztonságának növelése érdekében egy erős, magabiztos, jól felszerelt, nagyobb harcoló állománnyal rendelkező, harcolni képes hadsereget kell építeni – szögezte le Szalay-Bobrovniczky Kristóf, hozzátéve: folytatni kívánja a néhány évvel ezelőtt indított haderőfejlesztési programot.

Fotó: Facebook/Kósa Lajos