Túl sokba kerülne az Epreskert utcai háziorvosi rendelő fejlesztése – visszavonták a támogatást

Helyi hírek

A rendelő még 2018-ban 150.311.417 forint vissza nem térítendő támogatást nyert infrastrukturális fejlesztésre, azonban a közeszerzési eljárás kétszer lett eredménytelen azóta, mert egyik pályázó sem vállalta a fejlesztést a megadott összegért. A csütörtöki közgyűlésen közzétették, hogy az így felszabaduló pénzt átcsoportosítják más TOP-projektekbe.

A debrecen önkormányzat a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programbanjában megpályázott „Az Epreskert utcai háziorvosi rendelő infrastrukturális fejlesztése” című támogatási kérelmét 100%-os támogatásban 150.311.417 forint vissza nem térítendő támogatásban részesítették a döntéshozók

A támogatási szerződés 2018. február 5-én lépett hatályba. A kivitelezésre vonatkozó közbeszerzési eljárást kétszer írták ki, eredménytelenül.

Az eljárásokban a végleges árajánlatok mindegyike meghaladta a rendelkezésre álló anyagi fedezet összegét. A fedezet összegéhez legközelebb levő ajánlat is 20%-kal magasabb volt annál.

Az önkormányzat kezdeményezte az epreskerti háziorvosi rendelő támogatási kérelemének visszavonását.

Erre költik a pénzt

Az önkormányzat TOP-projektjeinek megvalósításához jelentős mértékű önerő bevonása szükséges az elmúlt években történt építőipari áremelkedések miatt. A visszavonás következtében felszabaduló forrást az önkormányzat átcsoportosítja a még hátra lévő, be nem fejezett TOP-projektek költségnövekményeinek fedezetére – derült ki az április 21-ei közgyűlésen.

Közgyűlés: Debrecen a legbiztonságosabb magyar nagyvárosok között van