Vajda Zoltán Ellenzéki induló XVI. kerület

Balhé lett a kerületben induló politikusjelölteket bemutató XVI. Kerületi Újság cikke miatt

Helyi hírek

Vajda Zoltán az Egységben Magyarországért közös XVI. kerületi és Zugló-Alsórákosi jelöltje közösségi oldalán számolt be, hogy  a XVI. Kerületi Újság nem engedte meg, hogy a többi jelölthöz hasonlóan Ő is bemutatkozzon.

A politikus cenzúraként értékeli, hogy az általa beküldött szöveg helyett, csak a fényképén kívül csak az tüntették fel, hogy a honlapján és a facebook oldalán követhetik a tevékenységét. Ezért feljelentést tett választási csalás miatt.
“A XVI. kerületi újság elvileg minden jelöltnek lehetőség biztosít arra, hogy a lapban bemutatkozzon. Március 17. 24:00-ig kellett elküldeni a szöveget és a képet. Ezt természetesen meg is tettem, a határidőt betartva. Ezt a képen láthatják.”

Az általa elküldött szöveget a Telex szerezte meg, melyet alább olvashatnak:

„Különös alkalom ez a bemutatkozó: önök ugyanis ezeken a lapokon nem az én nézőpontomból olvashattak rólam és képviselői munkámról. Nem olvashattak arról, hogy a költségvetéshez milyen javaslatokat nyújtottam be, nem olvashattak arról, hogy az iskoláink államosítása ellen milyen előterjesztéseim voltak, nem olvashattak arról sem, hogy a kerületi ingatlanvagyon védelmében milyen lépéseket javasoltam. Egy, az adófizetők pénzéből fenntartott kerületi újság azonban nem lehet az aktuális többség propaganda-felülete. Az lenne a dolga, hogy teret adjon és ütköztesse az eltérő véleményeket. Egy ideális világban nem maradhatna következmények nélkül, ha a 2018-as országgyűlési választásokat követően erről az újságról jogerősen kimondták, hogy az esélyegyenlőséget sértő módon jeleníti meg a választókerületben induló jelölteket, megállapítják a súlyos elfogultságot és bírságot rónak ki. Ma azonban itt, a Kertvárosban nem ideális világban élünk, így azt csak remélhetjük, hogy a korábbi főszerkesztő legalább azt a bírságot nem közpénzből fizette ki. Második ciklusomat töltöm az Önök bizalmából önkormányzati képviselőként, mégis csupán ilyen és ennyi lehetőséget kapok (ezt a szabályt kaptam: ”szóközökkel együtt 1400 karakter lehet„), hogy a saját szavaimmal megjelenjek. Addig is, amíg a nyilvánosság is valóban szabad lesz, kérem kövessenek engem honlapomon (vajdazoltan.hu) és a facebookon.”