A debreceni Medgyessy Ferenc Gimnázium tanárai is tiltakoztak a kormány rendelete ellen

Helyi hírek

A polgári engedetlenség eszközével élünk debreceni Medgyessy Ferenc Gimnázium, Művészeti Szakgimnázium és Technikum alulírott tanárai 2022. március 09-én (8 órától, 9.40-ig) az első két tanítási órában  – tájékoztatta portálunkat az egyik sztrájkoló tanár. Ezzel tiltakoztak az ellen, hogy a kormány 2022. február 11-én a Magyar Közlönyben megjelent 36/2022 (II. 11.) sz. Kormányrendeletben ellehetetlenítette egy esetleges pedagógussztrájk hatékony megvalósítását. Érdekérvényesítésre alkalmatlanná teszi, így alapvető jogaintól fosztja meg a pedagógusokat.

Megmozdulásunkkal kiállunk az oktatás jövőjéért, a felnövekvő generációkért és a pedagóguspálya széles körű társadalmi megbecsültségéért. Fontos kiemelni, hogy nem tantestületként, hanem egyénenként, jogtudatos állampolgárként veszünk részt a polgári engedetlenségben, tettünk ránk nézve hátrányos következményeit vállaljuk. Az egész megmozdulás sem a fenntartó, sem a tantestület, sem a vezetőség, ellen nem irányul. Független minden pártpolitikától

– olvasható a közleményben.

A polgári engedetlenségi akcióban részt vettek:

Bertalan Csilla, Donka Péter, Hegedűs Tibor, László János, Lévai Emese, Sztankó Tamás, Török Ármin, Valuchné Váradi Zsófia.

Szolidaritást vállaltak: 

Bakainé Ruzsányi Adrienn, Barkó Szabolcs, Bartha-Hoffmann Judit, Bozsányi Andrásné, Gyolcsos Andrea, Kalmár Imréné, Kövér Mihály Csaba, Kővári Attila, Legány Zsófia, Mészáros-Mihics Dóra, Nagy Gyula, Poroszlay Éva, Szakál Péter, Törökné Vajda Judit, Váczi Lilla Éva, Veszteg Viktória.

Hasonló megmozdulás volt a múlt héten a Tóth Árpád Gimnáziumban is:

A debreceni Tóth Árpád Gimnázium tanárai is csatlakoztak a polgári engedetlenségi mozgalomhoz