A debreceni Fidesz talált valakit, aki szerint remek ötlet egy új lakópark építése a Tócóskertbe

Helyi hírek

Megelégelte a debreceni Fidesz, hogy a momentumos Mándi László időről időre ekézi a tócóskerti bérlakásépítést.  Pósán László talált is egy lakost, aki videón elmondja, hogy miért jó ötlet a lakópark építése a Tócóvölgyben.

Ahogy arról korábban írtunk  a momentumos Mándi László azért kelt ki a lakóparképítés ellen, mert  szerinte igenis gáz, hogy 1000 lakásos lakóparkkal építenék be a tócóvölgyi Nagyrétet, “legyalulva az ottani zöldterületet és elviselhetetlen zsúfoltságot hozva a környékre”.

a nyilvánosságra hozott tervek alapján az eredeti hírekhez képest MÉG NAGYOBB, 20 hektáros (!) gigalakóparkot építenének a Nagyrétre. A képen jól látszik, hogy a Nagyrét KÉTHARMADÁT foglalná el az új házrengeteg.

Mándi azt is nehezményezi, hogy a “Közpark” feliratú zsebkendőnyi terület pedig mindössze 3 hektáros lesz a polgármester tájékoztatása szerint. Ez a töredéke annak, amekkora szabadidőparkot a lakossággal konzultálva a Momentum Debreceni Szervezete javasolna létrehozni a lakópark helyett a Nagyréten.

A képviselő meglátásaira január 24-én, sajtótájékoztatón reagált Pósán László és Papp Viktor. A Cívishír beszámolója szerint Papp Viktor a Fidesz debreceni frakcióvezetője arról nyilatkozott, hogy a Fidesz-KDNP frakció támogatja, hogy a Tócóvölgyben megvalósuljon a bérlakásprogram.

Elmondása szerint ezt a terület már a nyolcvanas években kijelölték fejlesztésre, és a városvezetés elképzelései alapján

a Tócóvölgy 2. egy nagy, zöldterületekkel rendelkező, a Tócóvölgynél kisebb beépítési intenzitású terület lesz, mesterséges tóval és 30 ezer négyzetméteres parkkal, és a két lakótelepet is egy húszméteres zöldsáv választja majd el egymástól.

Papp Viktor elmondta: az ezer bérlakás hatással lesz a helyi ingatlanpiacra is, és aki ellenzi a bérlakásépítést, az konzerválni akarja a magas debreceni ingatlanárakat.

Papp László: majdnem ezer új önkormányzati lakás épül a Tócóvölgyben

 

Mándi: Mindent meg fogok tenni azért, hogy a tócóvölgyi lakópark ne épüljön meg