Lenyűgöző felvételek érkeztek a befagyott Tisza-tóról

Helyi hírek

Drónnal készített fotókat a nagy hideg miatt jégpáncélba burkolózó Tisza-tóról az MTI fotósa.

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Várható időjárás csütörtök éjfélig

A Duna-Tisza közének északi részén szakadozott lesz a felhőzet, míg másutt erősen felhős vagy borult lesz az ég. Az északkeleti, keleti megyékben időszakosan hószállingózás, kisebb havazás előfordulhat.

Éjszaka közepesen felhős idő várható, főként az északkeleti megyékben, de néhol a délnyugati országrészben is zúzmarás köd képződhet.
Csütörtökön is sok lesz felettünk a felhő, néhány órás szűrt napsütés valószínű, viszont keleten borult maradhat az idő. Csütörtökön estétől csapadékzóna érkezik, elsősorban az északi országrészben lehet vegyes halmazállapotú csapadékra számítani. Keleten mérsékelt marad a légmozgás, másutt az északnyugati szelet élénk, néhol esetleg erős lökések kísérik. Csütörtökön a Duna-Tisza közén erősödik meg a nyugati, délnyugati szél, estétől pedig az Észak-Dunántúlon lehet erős északnyugati széllökésekre számítani.

A legalacsonyabb hőmérséklet hajnalban általában -4 és +1 fok között valószínű, de a szélcsendes, havas, esetleg ködös tájakon ennél hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön általában 2 és 7 fok között alakul, de az északkeleti határ mentén hidegebb is lehet.