Főleg kisnyugdíjasok álltak sorban a karácsonyi ételért Debrecenben

Helyi hírek

A Kéretlen Figyelem Debreceni Nők Közéleti Egyesülete karácsony másnapján vendégségbe hívta a városban élő szegényeket.

A menü töltött káposzta volt, mellé friss kenyér dukált, karácsonyi kaláccsal, szaloncukorral.

A decemberi minusz 3 fokban már jóval az ételosztás kezdete előtt gyülekeztek az ételre váró emberek. A töltött káposztára várók között legtöbben a kisnyugdíjasok voltak. A rekord magas infláció talán őket érintette a legjobban, életük – amely eddig sem volt könnyű – még nehezebbé vált. Öreg napjaikra oda jutottak, hogy hó végére elfogy a kevés, összekuporgatott pénzük, idős korukra a társadalom számkivetettjeivé váltak. Egy dolgos élet van mögöttük, most egyik napról, a másikra élnek. Nem tudjuk, miért jutottak ide, de ahogyan állnak a sorban, benne van a kis életük minden búja, keserve. Sokan kérték, hogy ne készüljön róluk fotó, szégyellték, hogy életük delére ide jutottak. Vajon tényleg nekik kell magukat szégyelleni kilátástalan élethelyzetükért?

A karácsony másnapi debreceni ételosztás szikár tényei: kiosztottunk 150 adag töltött káposztát, több kilogramm szaloncukrot, 30 kilogramm kenyeret és 150 csomag karácsonyi süteményt.

Az ünnepi ebéd költségeit egyrészt saját zsebből, másrészt magánemberek adományaikból fizettük. Örömünkre, nagyon sokan járultak hozzá pár ezer forinttal az ételosztáshoz. Tisztelettel köszönjük minden felebarátunknak a támogatást, jó célra használtuk fel az egyesület számlájára befizetett összeget.

A legközelebbi ételosztásra már 2022-ban kerül sor. Január 30-án várjuk meleg ebéddel a debreceni rászorulókat a Petőfi téren.

– közölte Tukoráné Kádár Ibolya, az egyesület vezetője.