Bruttó 200 ezer forintért várja az önkéntes katonákat a Magyar Honvédség

Helyi hírek

A képzés első két hónapjában a fizetés a mindenkori minimálbér, ami jövőre bruttó 200 ezer forint. A program második részében a katonák már a garantált bérminimumra jogosultak havi fizetésként, ez bruttó 260 ezer forintra emelkedik. Az alapképzés 2022. január 5-én indul.

Elsősorban azok érdeklődésére számítanak, akik nem jutottak be idén főiskolára, egyetemre vagy a tanulmányaikat valamiért el kellett halasztaniuk. A jelentkezés rajtuk kívül is mindenki előtt nyitva áll, aki még nincs 65 éves, büntetlen előéletű, rendelkezik bejelentett magyar lakcímmel és legalább általános iskolai végzettséggel. Az alapképzés 2022. január 5-én indul.

A program első ciklusát mintegy ötszázan kezdték meg szeptemberben, a honvédség és a Honvédelmi Minisztérium ismét kiemelt érdeklődésre számít.

A jelentkezést minél hamarabb el kell indítania annak, aki januárban szeretné megkezdeni a fél éves programot. A szerződéskötést egészségügyi és pszichológiai vizsgálat előzi meg. Az első két hónapban a résztvevők alapkiképzést kapnak, majd eldönthetik, hogy maradnak ugyanazon a képzési helyszínen vagy más helyőrségben, speciális területen próbálják ki magukat.

A résztvevők az alapokat az MH 2. vitéz Vattay Antal Területvédelmi Ezred és az MH 6. Sipos Gyula Területvédelmi Ezred katonáitól sajátíthatják el. Aki a második hónap után speciális területet választ, akár ejtőernyős vagy búvár kiképzést is kaphat, de megtanulhat harcjárművet is kezelni. A hat hónap alatt és utána is bárki választhat más szolgálati formát, azaz dönthet úgy, hogy szerződéses katona lesz, pályáját műveleti tartalékosként vagy területvédelmi tartalékosként folytatja.

A képzés első két hónapjában a fizetés a mindenkori minimálbér, amely a kormány döntése alapján 2022-től bruttó 200 ezer forint. A program második részében a katonák már a garantált bérminimumra jogosultak havi fizetésként, ez bruttó 260 ezer forintra emelkedik. A 25 év alattiak ennél is több pénzt kereshetnek, hiszen mentesülnek az SZJA fizetés alól. Ruházati ellátás, napi egyszeri meleg étkezés, utazási költségtérítés, valamint szükség esetén szociális támogatás is jár a résztvevőknek.

Az Önkéntes Katonai Szolgálatért a következő ciklusban is járnak a felvételi többletpontok. Aki sikeresen elvégzi a hat hónapos kiképzést, 32 pontot szerez, aki ezt követően plusz fél évet katonáskodik, 64 többletpontra jogosult.

Jelentkezni december közepéig továbbra is a toborzó irodákban vagy a Magyar Honvédség Központi Online Toborzó Irodájában lehet, az onlinetoborzo@mil.hu címen. Az irodák elérhetőségei megtalálhatóak a megújult www.iranyasereg.hu oldalon.

2 thoughts on “Bruttó 200 ezer forintért várja az önkéntes katonákat a Magyar Honvédség

  1. Aztán az új ….egy hónapon belül kétszer előléptetett … kiskedvenc tábornok úr ennyi fizetéssel akar létszámot növelni? 😃 …minden megyébe vissza szervezni a hadsereget? 😃 Megjegyzem… az eddigi létszámot SEM tudják feltölteni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük