Musical Stúdió indult a Debreceni Egyetemen

Egyetem Helyi hírek

A tavaly indult Egyetemi PolgáRock társulat után Musical Stúdiót hozott létre a DE hallgatóinak az oDEon Színház. Az egyetemi teátrum célja, hogy az intézményben tanuló tehetségek tovább fejlődhessenek és fellépési lehetőséghez jussanak – írja közleményében az egyetem sajtóirodája.

Összesen ötvenkét hallgató jelentkezett az oDEon színház felhívására, közülük a legjobbakat választották ki, így állt össze a tizenöt fős Musical Stúdió. A fiatalok szakmai iránymutatás mellett hetente egyszer, háromórás foglalkozáson vehetnek részt, ahol többek között a színjátszás, a szólóének, a kórusének, a beszédtechnika és az előadóművészet alapjait tanulhatják meg.

– A színháznak közösségszervező ereje van, ezért fel szeretnénk építeni a Debreceni Egyetemen egy olyan színházi miliőt, amit a sport terén a DEAC képvisel, így a sportklubhoz hasonlóan akár nekünk is meglennének a sztárjainak. Ehhez minden alap adott, hiszen nagyon sok tehetséges zenész, előadó tanul például a Zeneművészeti Karon, vagy a Könnyűzenei Intézetben, de az egyetem tehetségkutatója, a yoUDream is felszínre hozza a talentumokat. Ez a stúdió a felvételiző diákok számára is vonzó lehet – mondta el Csáki Szabolcs, a stúdió vezetője.

A Musical Stúdió gondolata az oDEon Színház megnyitásakor fogalmazódott meg, mivel Végh Veronika, a teátrum vezetője szerint sokan vannak olyanok, akik a saját szakjuk mellett szeretnének színházzal, énekléssel foglalkozni, és ők jelenthetik az utánpótlást.

– Megtartottuk az első foglalkozásunkat, ahol kiderült, hogy nagyon jó kis csapat gyűlt össze. Ebből is látszik, hogy van tehetség bőven az egyetemen. Sokaknak színészi, vagy táncos előélete is van, így mindenképpen a stúdióban a helyük. Ha egy hallgató tehetséges, szeretne színpadon játszani, akkor megadjuk neki a lehetőséget a fejlődésre és a szereplésre – fogalmazott Végh Veronika, az oDEon Színház vezetője.

A stúdió megalapítása az első lépés volt, hamarosan a külföldi hallgatóknak is létrehoznak egy csoportot. A magyar és külföldi hallgatókból álló Musical Stúdió a jövő év közepén debütálhat a közönség előtt.

Fotó: unideb.hu

Iris Properties

Debrecen, Hatvan utca

133 m2-es lakás kiadó
220 000 Ft

65 m2-es lakás kiadó
120 000 Ft

Debrecen, Simonffy utca

41 m2-es lakás kiadó
125 000 Ft

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük