Úgy látta a bíróság, hogy megjavulhat a sárrétudvari garázda – enyhe büntetést szabtak ki rá

Helyi hírek

A Püspökladányi Járási Ügyészség előbb felfüggesztette, majd megszüntette az eljárást azzal a férfival szemben, aki ittasan garázdálkodott egy vidéki településen.

A 20 éves vádlott 2019. december 12-én az esti órákban, ittas állapotban megjelent egy biharnagybajomi háznál. A férfi az utcáról felkapott egy követ és azt nekidobta a ház egyik ablakának. A kő betörte a leengedett redőnyt és a mögötte lévő ablaküveget, ezzel 48.000 forint kár keletkezett.

A sárrétudvari gyanúsított kihívóan közösségellenes, erőszakos cselekménye alkalmas volt arra, hogy az azt észlelőkben megbotránkozást és riadalmat keltsen, így a férfit a Püspökladányi Rendőrkapitányság garázdaság vétsége miatt hallgatta ki gyanúsítottként.

A Püspökladányi Járási Ügyészség az eset körülményei alapján feltételezte, hogy a gyanúsított jövőbeni magatartásában kedvező hatás várható, így az eljárást 2020 augusztusában egy év időtartamra felfüggesztette.

Mivel a feltételes ügyészi felfüggesztés időtartama eredményesen eltelt, a járási ügyészség nemrég az eljárás megszüntetéséről rendelkezett – olvasható az ügyészség közleményében.

(A kép illusztráció.)