64 tűzoltó küzdött a lángokkal a nyíradonyi Borostyán Med Hotelnél – friss fotók a helyszínről

Helyi hírek

Vasárnap estefelé kigyulladt a Borostyán Med Hotel tetőszerkezete. A Nyíradony-Tamásipusztán lévő szállodából 85 embert menekítettek ki, számukra melegedőbuszt küldtek a helyszínre – írtunk róla korábban.

 0:45

Éjfél után eloltották azt a tüzet, amely vasárnap este keletkezett egy szállodában, Nyíradony-Tamásipusztán. A tetőszerkezet égett teljes terjedelmében. A lángokat, a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett, a nyíradonyi, a debreceni, a hajdúböszörményi, a nyírbátori, a hajdúszoboszlói, a nyíregyházi, a fehérgyarmati és a berettyóújfalui hivatásos, valamint a szakolyi önkormányzati tűzoltók fékezték meg. Az egységek megkezdték az utómunkálatokat. A hotel vendégei és munkatársai idejében elhagyták az épületet.

23:25

A tűzoltók megakadályozták a lángok továbbterjedését Nyíradony-Tamásipusztán, ahol kigyulladt és teljes terjedelmében égett egy szálloda tetőszerkezete. A nyíradonyi, a debreceni, a hajdúböszörményi, a nyírbátori, a hajdúszoboszlói, a nyíregyházi, a fehérgyarmati és a berettyóújfalui hivatásos, valamint a szakolyi önkormányzati egységek a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett oltják a tüzet. A rajok átvizsgálták az épületet, amelynek földszinti helyiségeiből nagy értékű orvosi felszereléseket mentettek ki.

21:20

A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint hatvannégy tűzoltó oltja a tüzet, mintegy három-négyezer négyzetméterre terjed ki a tűz, amelyet a földről hat, magasból mentőről pedig további három vízsugárral oltanak a nyíradonyi, a debreceni, a hajdúböszörményi, a nyírbátori, a hajdúszoboszlói, a nyíregyházi, a fehérgyarmati és a berettyóújfalui hivatásos, valamint a szakolyi önkormányzati egységek. A munkálatokat a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítja.

Friss fotók érkeztek a helyszínről (MTI/Czeglédi Zsolt):

Olvasóinktól videót is kaptunk: