“Idióták gyülekezete” – Debrecenben is megkezdődött az előválasztás második fordulója

Helyi hírek

A honlapon feltüntetett 8 óra helyett vasárnap reggel 9-kor megkezdődött az ellenzéki előválasztás második fordulója Debrecenben, a Füredi úti szavazópontnál is. Ezúttal már csak a két jelöltre lehet voksolni, Dobrev Klárára és Márki-Zay Péterre. Karácsony Gergely ahhoz már későn lépett vissza, hogy új szavazólapokat gyártsanak le, így az ő nevét áthúzták. Szavazni most már bárhol lehet, a személyi azonosságot igazoló okmányokat vinni kell. Megnéztük, hogyan indult a választás Hajdú-Bihar megye 1-es körzetében a Füredi úton, ahol mindennap, jövő szombat estig várják a voksolókat.

Vasárnap folytatódik az előválasztás, már csak két jelöltre voksolhatunk – szavazópontok Hajdú-Bihar megyében

Háromnegyed kilenckor még a sátor felállításával foglalatoskodtak a szervezők, egy sorban álló idősebb úr meg is jegyezte, hogy ő nyolc óra óta várakozik a környéken, mert az interneten azt olvasta, hogy akkortól lehet jönni. A szervezők viszont kilenc órás kezdésre rendezkedtek be, mert nekik ez az időpont volt megadva. A sorban állók többsége az idősebb korosztályt képviselte, jó hangulatban vártak az ikszelési lehetőségre.

Néhány arra járó nem bírta ki, hogy ne szóljon oda nekik, bár túl hangos egyikük sem volt. Egy idősebb hölgy szerint ilyen hűvös szélben értelmetlen sorban állni és várakozni. Majd egy középkorú házaspár férfi tagja “idióták gyülekezetének” nevezte a sorban állókat. Incidens nem alakult ki, mindenki ment a dolgára.