Bemutatták Debrecenben az új távolsági autóbuszt, Papp László szerint a magyar gazdaság versenyképes

Helyi hírek

Bemutatták az Inter Traction Electrics Kft. által kifejlesztett, Mercedes-Benz alapokra épített új távolsági autóbuszt kedden Debrecenben.

Az eseményen Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) parlamenti és stratégiai államtitkára hangsúlyozta, az ITK Holding Zrt. leányvállalata által kifejlesztett és gyártott járművek jelentős hazai hozzáadott értéket tartalmaznak,

így a most bemutatott új autóbusz is igazi magyar sikernek nevezhető.

Ez a fejlesztés a jó példa arra, hogy a nemzetközi technológia, a hazai és hazafias vállalat és egy felsőoktatási intézmény milyen kiválóan tud együttműködni – fogalmazott az államtitkár. Majd tolta tovább a propagandát, de azzal most nem fárasztanánk olvasóinkat.

Kossa György, az ITK Holding Zrt. elnök-vezérigazgatója elmondta, a Mercedes-Benz Reform 600 IC elnevezésű autóbusz alváza és EURO6-os környezetvédelmi besorolású dízelmotorja a német gyártó terméke, dizájnját, felépítményét és teljes műszaki felépítését azonban az ITK tervezte a Debreceni Egyetem oktatóinak segítségével.

Fotók: Debreceni Nap

A legmodernebb biztonsági eszközökkel felszerelt, megrendeléstől függően 55 vagy 59 ülőhellyel rendelkező autóbusz több mint 60 százaléka magyar hozzáadott érték – tette hozzá a vezérigazgató. Tájékoztatása szerint a 13 méter hosszú és 3,3 méter magas autóbuszban egy 260 kilowatt teljesítményű, 1400 newtonméteres forgatónyomatékú motor dolgozik, rendelkezik többek közt az ABS és ESP-rendszerek mellett sávelhagyás-figyelővel, járműkövető szoftverrel és vészfék-asszisztenssel is. Az akár ezer kilométeres hatótávolságú buszban utasok kényelmét az ülések háttámlájára szerelt multimédiás berendezések, valamint fedélzeti wifi szolgálja.

Az Inter Traction Electrics Kft. által kifejlesztett, Mercedes-Benz alapokra épített új távolsági autóbusz belső tere bemutatóján Debrecenben 2021. szeptember 28-án. MTI/Czeglédi Zsolt

Szilvássy Zoltán, a Debreceni Egyetem rektora arról beszélt, a helyi iparági együttműködési rendszerben a vállalatok elfogadták az egyetemet központi szereplőnek. A tudományos munkát sikerült ötvözni az ipari munkakultúrával, ennek a kettőnek az együttese pedig a felsőoktatási intézmény versenyképességét jelentősen befolyásolja – tette hozzá.

Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) parlamenti és stratégiai államtitkára, Papp László (Fidesz-KDNP) polgármester, Becsky András, a Debreceni Sportcentrum ügyvezető igazgatója, Wladár Sándor, a Magyar Úszó Szövetség elnöke, Szilvássy Zoltán, a Debreceni Egyetem rektora (takarva) és Kossa György, az ITK Holding Zrt. elnök-vezérigazgatója (b-j) az Inter Traction Electrics Kft. által kifejlesztett, Mercedes-Benz alapokra épített új távolsági autóbuszában bemutatóján Debrecenben 2021. szeptember 28-án. MTI/Czeglédi Zsolt

Az Úszó Nemzet Programban az ITK Zrt. elővárosi autóbuszainak segítségével szállítják majd a gyerekeket a tanintézményektől egészen az uszodákig – mondta Wladár Sándor, a Magyar Úszó Szövetség elnöke.

Az Inter Traction Electrics Kft. által kifejlesztett, Mercedes-Benz alapokra épített új távolsági autóbusz bemutatóján Debrecenben 2021. szeptember 28-án. MTI/Czeglédi Zsolt

Papp László, Debrecen polgármestere ipartörténeti jelentőségűnek nevezve az eseményt elmondta, ez a nap egyértelmű bizonyítéka a magyar gazdaság fejlődőképességének és versenyképességének, a magyar vállalatok innovációs képességének és a magyar szakemberek tudásának és teljesítményének.

(MTI)

Iris Properties

Debrecen, Hatvan utca

133 m2-es lakás kiadó
220 000 Ft

65 m2-es lakás kiadó
120 000 Ft

Debrecen, Simonffy utca

41 m2-es lakás kiadó
125 000 Ft

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük