Akkora az érdeklődés az ellenzéki előválasztás iránt, hogy lehalt a rendszer

Helyi hírek

Fel kellett függeszteni az ellenzéki előválasztást, mert szombat délelőtt leállt a rendszer.

Frissítés: hétfő reggelig leállították az előválasztást. 

Az ugytudjuk.hu szerint az előválasztás informatikai rendszere pénteken, a teszt alatt is lehalt, de mégis elindították élesben. A szervezők azt ígérik, hamarosan újra lehet majd voksolni, addig is kapacitásbővítést végeznek.

Hatalmas siker az előválasztás – két órás leállás az erőforrásbővítésért
Minden várakozást felülmúlóan nagy számban jelentek meg szombat reggel az előválasztáson szavazni vágyók, ez pedig a magyar demokrácia fontos sikere. A szervezők számára is váratlanul nagy részvétel miatt szükség van a technikai erőforrások azonnali bővítésére. Az Országos Előválasztási Bizottság a folyamatok áttekintése során úgy döntött, hogy a megfelelő bővítés és a szavazás zavartalansága érdekében két órára felfüggeszti a szavazást. Ebben az időszakban kerül sor a technikai háttér gyors, hatékony és biztonságos kibővítésére.
Köszönjük a változást akarók sokaságának, hogy ilyen nagy számban jelentek meg a szavazópontokban már a reggeli órákban! Arra kérünk mindenkit, hogy a mai napon, szombaton várhatóan 12.00 után térjenek vissza az urnákhoz, és válasszák a számukra legkedvesebb jelölteket!
A leállás során kiesett időt természetesen a szavazás hete alatt pótoljuk

– olvasható az Országos Előválasztási Bizottság közleményében.

Kezdődik az ellenzéki előválasztás, íme a hajdú-bihari jelöltek és a szavazási helyszínek listája

Hogy mi okozta a leállást, arról viták folynak. Magyar György ügyvéd, a Civil Választási Bizottság elnöke szerint ha volt vagy lesz is hackertámadás, azt a rendszer védeni tudja, ahhoz azonban, hogy a hirtelen nagy választói érdeklődésből adódó túlterheltséget elbírja, kapacitásbővítésre van szükség.

Más információk szerint azért állt le az ellenzéki előválasztás voksolási rendszere, mert egy Kínából induló hekkertámadás bénította meg a rendszert.

Az előválasztás a debrecenieket is megmozgatta ma délelőtt, erről tanúskodik az egyik DK-s jelölt, Varga Zoltán fotója is (fenti kép).