Tragikusak a halálozási adatok Hajdú-Bihar megyében

Helyi hírek

Május közepétől augusztus közepéig országos átlagban 3,5 százalékkal többen haltak mag Magyarországon, mint egy évvel ezelőtt ugyanebben az időszakban – írja a Napi.

A tavaszi, kiugró emelkedést követően, 2021. május közepétől augusztus közepéig, azaz a 20–32. hét között országos átlagban 3,5 százalékkal többen hunytak el Magyarországon, mint egy évvel ezelőtt, ugyanebben az időszakban.

Hét megyében az átlag többszörösével nőtt a halálozás, akárcsak a 64-79 és a 70-74 év közötti férfiak körében

– derül ki a KSH friss adataiból.

Megyénként nézve az adatokat hatalmas különbségek láthatók a halálozásistatisztikában. A KSH adatai szerint 16 megyében és fővárosban nőtt a halálozás a tavalyi év azonos időszakához képest.

A halálozás növekedése kiugró Hajdú-Biharban, ahol csaknem az országos átlag négyszeresével (12,4 százalék) nőtt a halálesetek száma és Csongrád-Csanád megyében, ahol 11,5 százalékos volt az emelkedés tavalyhoz képest.

Tetemes volt a növekedés Bács-Kiskun megyében (9 százalék), Nógrádban (8,6 százalék), Borsod-Abaúj-Zemplénben (7,8 százalék), Baranyában (7,4 százalék) és Vas megyében (7,2 százalék) is.

Korcsoportonként nézve a május közepétől augusztus közepéig (20–32. hét) tartó időszakot a 64 év felettiek körében 4,7 százalékos volt a növekedés 2020 azonos időszakához mérve, míg a 35–64 éveseknél 1,9 százalékkal csökkent az elhunytak száma az egy évvel korábbihoz képes.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük