Virtuális és személyes fenntarthatósági tanulmányút Debrecenben

Helyi hírek

Debrecen a városperemi területeken jelenlévő jó gyakorlatokat osztotta meg a PROSPERA (PROmoting Sustainable development and regional attractiveness through PERi-urban Areas) című projektben résztvevő belga, svéd, görög és olasz partnerekkel. Az EDC Debrecen szervezésében a külföldi partnereknek online, a helyi érdekeltekkel személyesen összeülve ismertették a tapasztalatokat.

A természeti örökség védelméről a Zsuzsi Erdei Vasút üzemeltetője és a Hortobágyi Nemzeti Park igazgatósága beszélt. A vertikális zöldfelületekben rejlő potenciálról a Parkertech Kft. adott részletes tájékoztatást. A távérzékelési adatokból nyerhető információk típusairól és az ezekből származó lehetőségekről pedig az Envirosense Hungary Kft. mutatott be már megvalósított példákat.

A partnerség azon kihívásokra keresi a válaszokat, hogy milyen eszközökkel lehet megőrizni a városi terjeszkedés által veszélyeztetett városperemi területek természeti örökséget, valamint megakadályozni az ökoszisztéma-szolgáltatások csökkenését a regionális politikák és a városfejlesztési kezdeményezések segítségével. A jó gyakorlatok átadásával a partnerek mintaként szolgálnak a többi régió számára, melyek alkalmazhatják ezen ismereteket a saját működésük során. 

A projekt hosszú távú célja a biológiai sokféleség megőrzése, illetve a talajpusztulásnak és a természeti értékek további csökkenésének a megelőzése. Ezen kihívások kezelésével párhuzamosan célként jelenik meg a regionális vonzerő elősegítése és a fenntartható gazdasági fejlődés megteremtése.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük