Biharkeresztesen helyezték üzembe Magyarország legnagyobb építőelem-előregyártó üzemét

Helyi hírek

A magyar tulajdonú Bayer Construct vállalatcsoporthoz tartozó Viastein Kft. meglévő térkőgyára mellett a legmodernebb technológiával felszerelt betonelem előregyártó üzemet adott át a biharkeresztesi Ipari Park területén. -olvasható az Origó oldalán.

Sokkal hatékonyabbá válhat a kivitelezés, ugyanis a beruházásnak köszönhetően jelentősen csökkennek az építőipari projektek költségei és az építési idő is.

A gyár 20.000 négyzetméteres üzemcsarnokával hazánk legnagyobb építőelem-előregyártó üzeme. A beruházás 220 új munkahelyet teremt a térségben.

A Viastein Kft. 2017 második felében kezdte meg a termelést biharkeresztesi térkőgyárában. A fejlesztések második üteme egy térkő-nemesítő üzem létrehozására irányult, mely 2018-ban készült el, július 19-én pedig lezárult a gyárkomplexum harmadik fejlesztési fázisa, és átadták az új üzemet.

A beruházás során fontos szempont volt a megújuló energiaforrások alkalmazása, napelemek kerültek fel a csarnoképület tetőszerkezetére.

A Bayer Construct Zrt. új üzeme. Forrás: Origó

A korszerű gépekkel felszerelt és a legmodernebb technológiát alkalmazó üzem lehetőséget biztosít számunkra, hogy legújabb betonelem-gyárunkban is kiváló minőségű, felső kategóriás termékeket állítsunk elő

– emelte ki Balázs Attila, a Bayer Construct Zrt. elnök-vezérigazgatója.

Büszkék vagyunk rá, hogy üzemeinkben a világ legfejlettebb országaiban megismert magas szintű, jövőbe mutató technológiákat alkalmazunk. A gyár átadásával továbbá még egy lépést tettünk stratégiai célunk felé, hogy az általunk kivitelezett épületekhez felhasznált alapanyagok minél nagyobb százaléka saját gyárainkból származzon, az új betonelem előregyártó üzem pedig jelentős mértékben segíti elő, hogy idén elérjük a 70 százalékos arányt.