Kósa Lajos nem szereti a Jóbarátokat, és azt sem tudja, vonatkozik-e rá a homofób-pedofiltörvény

Helyi hírek

Azért van néhány hosszabb sorozat, amely kivételt élvez nála. Egy másodpercet sem látott a Jóbarátokból Kósa Lajos, ezért nem tudott válaszolni az RTL Klub kérdésére, hogy levetíthető-e 18 év alattiaknak, miután elfogadták az úgynevezett pedofilellenes törvényt. Mint ismert, a jogszabály szerint csak késő este és kizárólag felnőtteknek szabad mássággal foglalkozó filmeket bemutatni.

Tudom, mi a Jóbarátok, soha még egy másodpercet sem láttam belőle. Dzsenifer Éniszton, meg nem tudom én kicsoda, de semmit nem nézek, ami három résznél többől áll, mert szerintem aki három részben nem tudja elmondani, hogy mit akar, az nem tudja elmondani

– mondta Debrecen fideszes országgyűlési képviselője.

Kósa Lajos szerint ez alól két kivétel létezik, a Tenkes kapitánya és a Twin Peaks, bár utóbbi befejezése már nem tetszett neki.

Márpedig Ross, Rachel, Joey, Phoebe, Monica és Chandler történetében előfordulnak olyan szereplők, akik saját nemükhöz vonzódnak. Gondolhatunk itt Carolra, Ross exfeleségére, aki hovatovább közös gyermeküket is egy nővel neveli. Nála is pikánsabb szereplő Chandler apja, aki transzvesztita előadóművészként, nőnek öltözve keresi kenyerét. Nem mellesleg már akkor gyengéd érzelmek fűzték bizonyos Mr. Garibaldihoz, amikor Chandler még kisfiú volt.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) a Media1 kérdésére sem igennel, sem nemmel nem akart felelni, hogy sugározhatják-e a sorozatot a médiaszolgáltatók. Azt írták a lapnak:

„A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság, illetve annak Médiatanácsa az irányadó alkotmányjogi elvek és a közigazgatásra vonatkozó általános eljárási szabályok alapján kizárólag egyedi hatósági ügyben, az ügy körülményeinek vizsgálata során megállapított tényállás keretében alkalmazhatja, értelmezheti a hatáskörébe tartozó jogszabályi rendelkezéseket, hatósági eljáráson kívüli jogértelmezésre a hatóság nem jogosult. ”

Tehát csak akkor derül ki, hogy lesz-e szankció, ha valaki bepanaszolja valamelyik médiaszolgáltatót a médiahatóságnál a tévészéria sugárzását követően.