Szabó Bence, Mándi László, Fekete-Győr András

Konzultációt indított a Momentum a tócóvölgyi szabadidőparkról

Helyi hírek

Május 27-én Fekete-Győr András, a Momentum miniszterelnök-jelöltje és Mándi László, a párt debreceni önkormányzati képviselője és országgyűlési jelöltje közös sajtótájékoztatón jelentették be a Tócóvölgyben kialakítandó szabadidőpart ötletét.

A párt szerint tarthatatlan az az állapot, hogy Debrecenben még mindig csak egyetlen értékelhető, egybefüggő zöldterület található: a Parkerdő és környéke.

Elfogadhatatlannak tartjuk, hogy míg a Parkerdő környékére az elmúlt 10 évben több mint 25 milliárd forintot költöttek, addig egyetlen fillért sem fordítottak új, hasonló kaliberű zöldövezet létrehozására

– olvasható Mándi László és Szabó Bence közleményében.

A közlemény kitér arra: a Zöld Város programról a debreceniek már rég tudják: sajnos csak nevében zöld, a valóságban pedig látszatmegoldások, térkövezés és koncepció nélküli beruházások egyvelege. Debrecennek sokkal több kulturált természeti környezetet és tartalmas időtöltést biztosító területre van szüksége – írják.

“Hetek óta nem mozdulnak a tócóvölgyi építkezések” – fotóval demonstrálja az ellenzéki képviselő

Mándi László és Szabó Bence, a Momentum országgyűlésiképviselő-jelöltjei javasolják, hogy kormányzati és európai uniós forrásból, a debreceni önkormányzattal összefogva új, nagyvároshoz méltó szabadidőpark valósuljon meg a Tócóvölgyben.

Javaslatuk szerint a Tócóvölgyi Szabadidőpark egy, az általuk ugyancsak megálmodott Erdőspusztai Kirándulóövezetnél kiépítettebb, számtalan sportolási és pihenési lehetőséget biztosító városi liget lenne. Focipályák, kosárpályák, tenisz- és tollaslabdapályák, ping-pong
asztalok, kondipark, futópálya, játszóterek és még számtalan más, a debreceniek által közösen kitalált pihenési, sportolási és szórakozási lehetőség várná itt a város és a környék lakóit.

Mint fogalmaznak, a cél egy kulturált, jól karbantartott, minden debreceni számára elérhető, hatalmas fás- liget, ahol a szabadidőt értelmesen, aktívan és változatosan tudják eltölteni az ide érkező családok és baráti társaságok.

Mert szerintünk minden debreceni megérdemel egy nyugati színvonalú, jól felszerelt, zöldövezeti szabadidőparkot az ország második legnagyobb városában. Az általunk felvetett terület hatalmas, így bőven van lehetőség arra is, hogy a szabadidőpark mellett jelentős részét érintetlen, természetes állapotában hagyjuk meg.

Mindez egyelőre csak javaslat, mellyel kapcsolatban kikérnék a debreceniek véleményét. A Momentum Debreceni Szervezete online konzultációján minden debreceni elmondhatja véleményét a tervezett szabadidőparkról, annak kívánt méretéről, funkcióiról és helyszínéről.

A konzultációt ezen a linken lehet kitölteni.