Elrepült az első száz turista Debrecenből Szantorinire

Helyi hírek

Június 17-én szállt fel az első Wizz Air légitársaság által 2021-től  menetrend szerint üzemeltetett járat Debrecenből a varázslatos Szantorini szigetére. A  járat indulásával, melyen közel 100 fő utazott, hivatalosan is kezdetét vette a nyári  szezon.

A mai naptól hetente egyszer, csütörtökön közlekedik majd a járat közvetlenül Debrecen és  Szantorini között. Az üzemeltetők bíznak benne, hogy a többi járathoz hasonlóan ez is az  utasok egyik kedvelt úti céljává válik majd a nyári szezonban. Júniusban további négy nyaralójárat indul menetrend szerint Debrecenből; a spanyolországi Palma de Mallorcába, a ciprusi  Lárnakába, az izraeli Tel-Aviv városába, valamint a törökországi Antalyába.  

Annak ellenére, hogy rendkívül nehéz 2020-as évet tudhat maga mögött a légi közlekedési  iparág, bizakodóan tekintünk az idei nyári szezonra, melyet még inkább megerősít bennünk  az a jó hír, hogy a Wizz Air bővítette a Debrecenből elérhető úti célok számát Szantorinivel.  Ahogy a passzív, úgy az aktív kikapcsolódásra vágyó családok, idősebbek vagy akár fiatalok  számára egyaránt kedvelt úti cél lehet majd, hisz számos csodaszép kisváros található  Szantorini szigetén, melyekhez a kiváló gasztronómia mellett homokos tengerpart és  kristálytiszta víz társul.

– mondta el Vajda János a Debreceni Nemzetközi Repülőteret  üzemeltető Debrecen International Airport Kft. ügyvezetője.” 

A koronavírus elleni átoltottság előre haladásával és az utazási korlátozások fokozatos  enyhítésével – a tavalyi időszakhoz képest – növekedésre számít a Debreceni Nemzetközi  Repülőtér a foglalási adatokat tekintve, melyek már az induláskor is kedvezőnek bizonyultak  a London, Eindhoven és Szantorini járatoknál. A biztonság azonban továbbra is az első, ezért  a repülőtér fokozottan kéri utasait a bevezetett higiénés óvintézkedések betartására. 

Nagy öröm számunkra, hogy júniustól újra felszállhatnak a Wizz Air repülőgépei Debrecenből.  Továbbra is azon dolgozunk, hogy minél több járat indulhasson innen, megkönnyítve ezzel,  hogy a régióból utazni vágyók könnyen és kényelmesen eljuthassanak úti céljukra. Mára már  egyre több kedvelt nyaralóhely is elérhető, a korábban bejelentett visszatérő járatok után  Szantorini is csatlakozott a tengerparti úti céljainkhoz. Reméljük, hogy sok utasunk jut majd el  idén nyáron is álmai tengerpartjára, hogy kipihenje ezt a mindenki számára nehéz évet. 

– mondta Radó András, a Wizz Air szóvivője.

Idén is lesz futóverseny

A sajtótájékoztatón szó volt továbbá arról is, hogy elindult a nevezés a 4. Wizz Air Debrecen  Airport Run futóversenyre, melyet immáron negyedik alkalommal, idén 2021. szeptember 25- én rendeznek meg. A rendezvénynek ezúttal is egy különleges helyszín ad otthont, hisz a  résztvevők ott futhatnak, ahol máskor a repülők járnak.  

Évről évre egyre nagyobb az érdeklődés a rendezvény iránt, így idén már 5 különböző távon  mérettethetik meg magukat a futás szerelmesei. A 2,5 km-es és 5 km-es versenytávokon  elsősorban a kezdő futóknak szeretnénk teljesíthető, de mégis felkészülést igénylő kihívást  nyújtani. Az új 10 km-es versenyben pedig a középhaladó futók találhatják meg maguknak a  testhezálló kihívást.

– mondta el Vajda János a sajtótájékoztatón.

A távok meghatározásánál fontos szempont volt, hogy az egyéni versenyek mellett  kikapcsolódási lehetőséget teremtsenek a debreceniek, kisgyermekes családok számára. Így  idén is elindul az 5 km-es családi futam, melyen túl minden korosztály számára felejthetetlen,  színvonalas társprogramokkal készülnek. 

Az idei évben az esemény az egészséges életmód népszerűsítésén túl nemes célt is szolgál;  a Regőczi István Alapítvány koronavírus járvány miatt árván maradt gyermekeinek kíván  segítséget nyújtani. 

Az esemény kiemelt névadó támogatója idén is a Wizz Air légitársaság, a nevezők ebben az  évben is 10 EUR értékű Wizz Air utalványt kapnak, melyet egy éves szavatossággal a  következő utazásukhoz használhatnak fel.