Nagy lesz a hőség Debrecen környékén, de meddig tart majd a kánikula?

Helyi hírek

A héten biztos és határozott melegedés megy végbe a légkörben: a hét végéig mintegy tíz Celsius-fokot emelkedik a hőmérséklet – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat hétfőn a Facebook-oldalán.

Azt írták: a kánikula kezdete – országszerte 30 fok feletti csúcsértékekkel – péntekre tehető, de már csütörtökön is sok helyen lesz 30-32 fok.

Az előrejelzés szerint a hétvégén már 35-36 fokos maximumokat is mérhetnek, és helyenként a leghidegebb órákban is 20 fok felett alakul a hőmérséklet.

Az Időkép számításai szerint Debrecenben szerdán kúszik először 30 fok fölé a csúcshőmérséklet, és szombaton lehet a legmelegebb: ekkor 34 fokot mérhetünk.

Egyelőre nagy a bizonytalanság

Vasárnap estétől, de még inkább hétfőtől felfrissülést hozó zivatarok érkezhetnek, de a frissülés mértéke még teljesen bizonytalan – írja a meteorológiai szolgálat. A szórás 15-17 fok, tehát 9-10 nap múlva ez alapján 21 és 38 fok között bármennyi lehet a maximum.

Magyarázat lehet a nagy bizonytalanságra, hogy a kontinens felett nagyon eltérő hőmérsékletű légtömegek helyezkednek majd el. Hogy ezen légtömegek határvonala hol fog húzódni, és a Kárpát-medence “melyik oldalra” kerül, csak a hét további napjaiban válaszolható meg.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük