Nagyfelületű útjavítás a Fácán utcán

Helyi hírek

2021-ben Debrecen városa saját forrásból 25 teljes útszakaszon vagy azok egy részén épít aszfaltszőnyeget. A nagyfelületű útfelújítási programban parkolók is megújulnak, illetve új parkoló épül a Tócóskertben.

A város célja, hogy a mintegy 560 km hosszú önkormányzati fenntartásban lévő szilárd burkolatú út folyamatosan megfelelő, közlekedésre alkalmas állapotban legyen. A munkálatok elsőként a Pesti utcán kezdődtek el, április 28-án.

A nagyfelületű útjavítási munkálatok 2021. május 13-án (csütörtökön) Debrecen-Bánk településrészen a Fácán utcában is elindultak. Itt a Fácán utca (Tiborc és a Petúr utcák közötti) 150 méter hosszú szakaszát újítják fel.

Dr. Pósán László országgyűlési képviselő a következőt emelte ki a sajtóeseményen:
„A bánki városrész legforgalmasabb gyűjtőútja a Fácán utca, nagy öröm, hogy elindulhatott a burkolatának felújítása. Debrecen minden városrészét fejlesztjük, Bánkon egyre többen építkeznek, egyre többen képzelik el itt a jövőjüket, az ilyen felújítások komfortosabbá és még élhetőbbé teszik az itt élők lakókörnyezetét.”

Vadon Balázs, a városrész önkormányzati képviselője elmondta:
„A Fácán utca felújításához szükséges bruttó 12 millió forintos költség egészét saját forrásból biztosítja a város, a munkálatok öt napig tartanak várhatóan. Ezen időszak alatt ideiglenes forgalomkorlátozásokra lehet számítani az érintett útszakaszon, ezért kérjük a bánki lakosok és az erre közlekedők türelmét.”