Vizes napok az Agórával – online programok

Helyi hírek Ország

Mennyi az emberek számára hasznosítható édesvíz a Földön? Milyen állatok élnek egy csepp vízben? Mitől lehet rózsaszínű egy tó? Ezekre a kérdésekre is választ kaphatnak mindazok, akik mától 2021. március 22-ig végigkövetik az Agóra online programjait az élményközpont Facebook oldalán és honlapján. A víz világnapja alkalmából az Agórában is minden márciusban reflektorfénybe kerül a legfontosabb természeti kincsünk.

 

Az apró vízi élőlényeket bemutató videósorozatunkból kiderül, van-e zöld szeme a zöld szemesostorosnak, melyik testrészén hordja a kerekét a kerekesféreg és mivel táplálkoznak az amőbák. Aki többet szeretne megtudni ezekről az állatokról, érdemes regisztrálnia a szombaton 14 órakor kezdődő online mikroszkópos műhelyfoglalkozásra.

Szombaton a Kreatív tudomány című videósorozat segítségével palackban saját óceánt készíthetnek a gyerekek víz alatti hullámokkal, a Vasárnapi tudomány különkiadásának kísérleti bemutatója pedig csupa „vizes trükköt” vonultat fel, és választ ad többek között arra, lesüllyedhet-e egy jégkocka a pohár aljára, és átszúrhatunk-e egy vízzel töltött zacskót úgy, hogy nem folyik ki belőle semmi.

A Vizes napok az Agórával online programsorozat keretében egy hét alatt számos izgalmas játék is várja az érdeklődőket. Bárki tesztelheti tudását például a vízimadarakról, a hazánkban előforduló halfajokról vagy a vizekhez köthető védett állatokról.

A programok weboldalunkon itt érhetők el: www.agoradebrecen.hu/programok-az-agoraban

A programok közül kizárólag az Élet egy csepp vízben című online élő mikroszkópos műhelyfoglalkozás regisztrációköteles, a többi szabadon elérhető.