Kósa Lajos kisegérről és szeretkező elefántokról beszélt a vakcinabeszerzés kapcsán

Helyi hírek

A Debrecen Televízió Közügy című műsorának volt vendége Kósa Lajos.

A csengeri örökösnő ügyével kapcsolatban természetesen nem kapott kérdéseket, de beszélt például arról, hogy egyelőre a rendelkezésre álló ágyak kapacitása bőven elegendő. Sem a kórházi ágyakban, sem a lélegeztetőágyakban nem értük még el a rendelkezésre álló kapacitások felét – állította.

Kósa a keleti vakcinabeszerzés körül kialakult vitákkal kapcsolatban azt mondta, “lehetne mindenfélét hőbörögni Moszkva és Peking ellen,” de ha nem ápolna kiváló viszonyt az Orbán-kormány a két országgal, akkor most nem lenne ennyi oltás Magyarországon.  Majd egy afrikai mondást idézett:

“Ha kisegér vagy a mezőn, akkor mindegy, hogy az elefántok szeretkeznek vagy harcolnak, neked észnél kell lenned.”

Úgy látja, a “legrosszabb forgatókönyvre is van válaszunk,” olyan eshetőségekre is van terv, “amit az emberek nem is tudnak elképzelni.” Példaként az orvosi eszközök biztosítását, a kórházak oxigénellátását és a temetkezést említette.

„Egészen odáig, hogy a temetési rendbe, ha szükséges, lehessen belenyúlni. Felkészült az ország, de hogy is mondjam, ez nem egy látványpékség, hogy élő egyenes adásban kell tárgyalni ezekről a kérdésekről.”

– magyarázta Kósa Lajos.