Keretek között tüzelhetnek Sárándon

Helyi hírek

Kerti hulladék égetése március 1-től legkésőbb május 31-ig vagy a veszélyhelyzet végéig hétköznap 16 és 19 óra illetve szombaton 12 és 16 óra között engedélyezett Sárándon – tette közzé  a község önkormányzata.

A parlament 2020 nyarán elfogadott törvénymódosítása értelmében 2021. január elsejétől kezdődően országszerte tilos az avarégetés és a kerti hulladék égetése.
December 2-án azonban megjelent egy kormányrendelet (549/2020) a Magyar Közlönyben, amely a koronavírus-járvány miatt bevezetett veszélyhelyzet idején alkalmazandó, levegőminőséggel összefüggő szabályokról szól, tartalma alapján a veszélyhelyzet megszűnéséig továbbra is a települési önkormányzatok hatáskörében marad az avar és kerti hulladék égetésére vonatkozó szabályok rendelettel történő megállapítása.
A fentiek értelmében a kerti hulladék égetése március 1-től, de legkésőbb május 31-ig vagy szigorúan csak a veszélyhelyzet végéig hétköznap 16 és 19 óra illetve szombaton 12 és 16 óra között engedélyezett Sárándon.
Kizárólag avar és kerti hulladék égethető, kommunális hulladék, különösen műanyag égetése szigorúan tilos és bírságot von maga után.
Ennek ellenére továbbra is kérik a lakosokat, hogy csak az általános és alapvető ésszerűségi szabályok betartásával válasszák a kerti hulladék megsemmisítésének ezen módját.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.