Elismerésben részesítette a katasztrófavédelmi főigazgató Debrecen alpolgármesterét

Helyi hírek

A katasztrófavédelem munkájának segítése, támogatása érdekében kifejtett kiemelkedő tevékenysége elismeréseként a polgári védelem napja – március 1. – alkalmából Széles Diána, Debrecen alpolgármestere országos katasztrófavédelmi főigazgatói emléktárgy elismerésben részesült.

Az emléktárgyat Góra Zoltán tűzoltó vezérőrnagy, a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságának főigazgatója adományozta.

Ugyancsak ez alkalomból és hasonló indoklással Pintér Sándor belügyminiszter által adományozott, A katasztrófavédelem önkéntes támogatásáért emlékérmet vehetett át Oláh István lelkész, a Magyar Református Szeretetszolgálat Alapítvány kuratóriumi elnöke.

Az elismeréseket a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatósága által rendezett országos – online-közvetítés formájában megtartott – esemény részeként Debrecenben, az igazgatóság épületében adta át Kovács Ferenc tűzoltó dandártábornok, a Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója.

Széles Diána alpolgármester szerint az általa átvett elismerést valójában a Debreceni Karitatív Testület önkéntesei kapták, akik a tűzeseteket követően mindenben megpróbálnak segíteni a kárt szenvedetteknek. A Debrecen önkormányzata, a karitatív testület és a tűzoltóság közötti szoros együttműködés – melynek célja az, hogy a civil szféra segítse a katasztrófavédelem munkáját – egyedülálló az országban. Széles Diána úgy véli, hogy ez az elismerés arra is alkalmat ad, hogy felhívjuk a figyelmet: a mindennapokban mindenki saját maga tud a legtöbbet tenni a saját biztonsága érdekében a veszélyhelyzetek, tűzesetek, katasztrófahelyzetek kialakulásának megelőzésével.