Koronavírus: december óta nem volt ennyi új fertőzött Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében

Helyi hírek

Tavaly december óta nem volt ennyi új koronavírus-fertőzött Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében. A koronavirus.gov.hu friss adatai szerint 192 új fertőzöttet regisztráltak egy nap alatt Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében.

Ezzel az összes megyei fertőzött száma 19 765-re emelkedett. Az országos adatok sem biztatóak.

2995 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 400 111 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 107 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 14 252 főre emelkedett.

A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 304 680 fő, az aktív fertőzöttek száma 81 179 fő. 4147 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 351-en vannak lélegeztetőgépen.

Eddig 427 309 fő kapott oltást, közülük 172 739 fő már a második oltását is megkapta. Jelenleg is zajlik a regisztrált legidősebbek oltása a kórházi oltópontokon (Pfizer- és Szputnyik vakcinával), a háziorvosok pedig a 60 év alatti krónikus betegek oltását végzik (AstraZeneca-vakcinával). Emellett több idősotthonba is visszatérnek az oltócsapatok és folytatódik az egészségügyi dolgozók második körös oltása is. Zöld utat kapott a hatóságoktól a kínai Sinopharm-vakcina is, így hamarosan azzal is kezdődhet az oltás.

Elindult az újraindításról szóló online nemzeti konzultáció is.

Mindkét szülőjét elvesztette koronavírus-fertőzés miatt egy hatéves kislány Magyarországon

Ekkortól olthatnak a kínai vakcinával Magyarországon