Három debreceni körzetben már megvannak a Momentum országgyűlési képviselőjelöltjei

Helyi hírek

Fekete-Győr András, a Momentum elnöke a mai napon bejelentette Szabó Bencét, Mándi Lászlót és Kosztin Mihályt, mint Hajdú-Bihar megye 1-es, 2-es és 3-as választókerületeinek Momentumos országgyűlési képviselőjelöltjeit. 

Mándi László a Momentum debreceni önkormányzati képviselője, az országos elnökség tagja, valamint a párt Választmányának elnöke. Szabó Bence szintén debreceni önkormányzati képviselő, emellett pedig az Észak-Alföldi régió operatív vezetője. Kosztin Mihály Vámospércs város és Hajdú-Bihar megye momentumos önkormányzati képviselője.

Fekete-Győr András a bejelentő sajtótájékoztatón elmondta, hogy mi, magyarok sokkal többre vagyunk hivatottak, de ahhoz, hogy kihozzuk magunkból a maximumot társadalmi békére van szükség és új megoldásokra. “A magyaroknak vannak vágyaik, igényeik, problémáik. Ezek általában úgy foglalhatóak össze, hogy kórház, iskola és munkahely. Mi jó egészségügyet szeretnénk, legalább olyat, amilyen az osztrákoknak is megadatott. Mi jó tudást szeretnénk, legalább olyat, mint amilyen a finneknek vagy az észteknek megadatott. Mi magyarok olyan jól fizető munkahelyen szeretnénk dolgozni, mint amilyen a németeknek megadatott.” – foglalta össze a pártelnök a legfontosabb célkitűzéseket. Ebben lesz segítségére Hajdú-Bihar megyében a három “harcedzett, tapasztalt, fiatal” momentumos politikus.

“Egy nagyon beszűkült fideszes elit vezeti ezt a  várost. Ez a fideszes elit több mint 20 éve nem ad lehetőséget arra az embereknek, hogy beleszóljanak az őket érintő döntésekbe.” 

– mondta Szabó Bence, aki szerint ez is az oka annak, hogy a helyi fiatalság nagy számban hagyja el a környéket és költözik külföldre, vagy Budapestre. “Mi a Momentumban úgy gondolkodunk, hogy az embereket be kell vonni és folyamatosan meg kell őket kérdezni az őket érintő problémákról és a döntéseket közösen kell meghozni. Szeretnénk, ha ezt a gondolkodást Debrecenbe is el tudnánk juttatni.” – zárta bemutatkozását a fiatal politikus.

Mándi László a térségbe érkezett Európai uniós források hatékony felhasználásának hiányát emelte ki:

“Hol van ez a pénz? Hol van ennek a pénznek a töredéke? Debrecen az elmúlt két évtizedben a csigatempójú araszolás, a be nem váltott ígéretek és a látszatmegoldások városa volt. A legtöbb nagyberuházás az ígértnél jóval később és lassabban valósult meg.”

Példaként említette a Momentum politikusa a 2-es villamost, a Latinovits Színház korzóját és az Intermodiális Központot. “Hosszas gondolkodás után, kettő gigaberuházás sejlik fel bennem, ami rekordidő alatt és tervezett ütemben valósult meg: a Nagyerdei Stadion és a BMW gyár telkének előkészülete volt. Ez szerintem kiválóan megmutatja azt, hogy a hatalmon lévő Fidesz milyen fontossági sorrendet állított. Miközben a fideszes térség képviselői ígéretekben nem szűkölködnek.
Én 2022-től arra vállalkozom, hogy országgyűlési képviselőként forrásokat hozok ebbe a városba és felgyorsítom Debrecen fejlődését, valamint bevonom a debrecenieket Debrecen életének alakulásába és átláthatóvá teszem, hogy mi történik ebben a városban.”

A 3-as választókerület jelöltje, Kosztin Mihály kiemelte, hogy ugyanezen problémák jellemzik a Debrecentől keletre húzódó térséget is. Kosztin Mihály összefoglalva elmondta, hogy

Vámospércsen nyakig gázolnak az emberek a sárban, a térség több településén határértéken billeg az ivóvíz arzéntartalma, és normális munkalehetőség elvétve akad, miközben Nyíradonyban pompáznak az önkormányzati épületek. “Hogy miért pont Nyíradonyban? Ennek a térségnek az országgyűlési képviselője ott él.  Olyan világban kell élnünk 11 éve, amikor az normális ezeknek a politikusoknak, hogy a családtagokat, barátokat, haveri köröket és az ők kis támogatóikat látják el forrásokkal.”

Ezek alapján Kosztin Mihály legfontosabb céljául tűzte ki, hogy elérje a térség egyenlő fejlődését.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük