44 új koronavírus-fertőzött Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében

Helyi hírek
Koronavírus

Továbbra is kedvező a koronavírus-fertőzöttek számának alakulása Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében. Az elmúlt 24 órában 44 új esetet regisztráltak, ezzel 17 678-ra emelkedett a beazonosított megyei fertőzöttek száma.

1257 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 359 574 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 64 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 11 968 főre emelkedett.

A gyógyultak száma is folyamatosan nő, jelenleg 241 472 fő, az aktív fertőzöttek száma 106 134 főre csökkent. 3793 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 254-en vannak lélegeztetőgépen.

Eddig 145 257 fő kapott oltást, közülük 8135 fő már a második oltását is megkapta. Az eddig beoltottak többsége egészségügyi dolgozó, emellett már tízezer idősotthonban lakó és dolgozó oltása is már megtörtént. Az oltás ütemét, gyorsaságát a vakcinák érkezése határozza meg. A kormány lassúnak tartja az EU által koordinált vakcinaszállítmányok ütemét, ezért kínai és orosz vakcinák beszerzését is megcélozta, hogy mielőbb megkezdődhessen a lakosság tömeges oltása és korlátozások feloldása.

Szijjártó Péter külügyminiszter pénteken Oroszországban egymillió ember oltására elég vakcina beszerzéséről kötött szerződést, amely három ütemben fog megérkezni – írja a koronavirus.gov.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük