Új önkénteseket keres a debreceni lelkisegély-szolgálat

Helyi hírek

A Debrecenben éjjel-nappal működő Lelkisegély Telefonszolgálat „Segítőbeszélgetés telefonon” címmel ingyenes tanfolyamot indít.

A tanfolyamot elvégzők közül választják ki azokat, akik munkaviszonynak nem számító, karitatív jellegű telefonos segítőmunkát végezhetnek a szolgálatnál.

Huszonegy évet betöltött, de 65 évnél nem idősebb, érettségizett, segítő szándékú emberek jelentkezését várják levélben, önéletrajz formájában, az érettségi bizonyítvány fénymásolatának mellékelésével. Rénes László, Kenézy Gyula Egyetemi Kórház Rendelőintézete, 4026 Debrecen, Bethlen u. 11-17. szám alá küldhetik el postán a jelentkezésüket, vagy a renes.laszlo@gmail.com e-mail címre. Határidő: 2021. január 21.

Hazánk első telefonos segélyvonala

A debreceni lelkisegély telefonszolgálat nehéz, mozgalmas, de sikeres évet tudhat maga mögött. A szolgálat 1970-ben kezdte el működését, ez akkoriban óriási kihívásnak számított, hiszen nyugaton is csak 1953-ban indult be Londonban az első telefonos segélyvonal, viszont hazánkban és kelet-közép-európai viszonylatban semmilyen tapasztalat nem volt még ezen a téren. 2020-ban tehát 50 éves lett hazánk első telefonos segélyvonala, amit augusztusban egy többnapos országos konferenciával ünnepelt a szolgálat és a LESZ, a lelkisegély telefonszolgálatok országos szövetsége.