Tisztítószereket és maszkokat kaptak a Füredi úti társasház tűzkárosultjai

Helyi hírek

A Debreceni Karitatív Testület tisztítószer és maszk adományokat adott át, a december 24-én kigyulladt Füredi úti társasház károsultjainak – írja közleményében a városvezetés. A Füredi úti lakástűz károsultjainak, tisztítószert, maszkokat és gumikesztyűket adományoztak, hiszen a por, a füst és a korom, komoly élettani problémákat tud okozni, és bár az ott élők nagy része el tudott költözni, akadtak olyanok, akiknek ez a lehetőség nem volt adott, számukra ez nagy segítség lehet.

A Debreceni Karitatív Testület elnöke Rózsahegyiné Juhász Éva elmondta:

a Karitatív Testület most tisztítószer adománnyal segített, hiszen olyan szerencsés helyzetben voltunk, hogy az Adventi gyűjtés időszakában nem csak tartós élelmiszereket kaptunk, hanem nagyon sok tisztító és fertőtlenítőszert is. A tűzesetben az egyik legnagyobb segítség a tűz utáni, az oltás utáni takarítási és fertőtlenítési munkák elvégzése. Így tisztítószereket, fertőtlenítőszereket, mosószereket, gumikesztyűket és maszkokat hoztunk az itt élők számára.

A város önkormányzata egyszeri pénzbeli támogatást nyújt a tűzkárosult családnak, valamint az ügyintézésben, a hulladék elszállításában is segít.


Továbbá azon dolgoznak, hogy az oltás és a tűz miatt betört ablakokat minél hamarabb fóliázzák, vagy cseréljék. A festési és javítási munkálatokban is tudnak majd segítséget nyújtani, amennyiben az ott élők igényt tartanak rá.

A DKT továbbra is érvényes telefonvonalán (0652/517853) lehet segítséget kérni, és bejelenteni az esetleges igényeket a tűz károsultjainak.

Fotók: Miskolczi János

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük