Lakásotthonba vitt adományt a Debreceni Karitatív Testület

Helyi hírek

A Debreceni és Nyírségi Görögkatolikus Gyermekvédelmi Központ Pitypang utcai lakásotthonában élő fiataloknak vittek tartós élelmiszert a Debreceni Karitatív Testület (DKT) önkéntesei 2020. december 22-én. Az adományozáshoz csatlakozott egy munkavédelmi eszközök forgalmazásával foglalkozó cég is.

A szervezet elnöke, Rózsahegyiné Juhász Éva és a testület titkára, Reichert Tünde szenteste előtt két nappal a Debreceni és Nyírségi Görögkatolikus Gyermekvédelmi Központ Pitypang utcai lakásotthonába juttatott el adományt. A józsai otthonban 10 gyermek él, s a fiataloknak a budapesti székhelyű, debreceni telephelyet üzemeltető Kelet-Pannon Kft. képviselői is vittek ajándékot. A munkaruházattal is foglalkozó cég többek között pulóverekkel és csokoládéval lepte meg a gyerekeket.

A Debreceni Karitatív Testület az ünnep előtti napokban is folyatja az adományok gyűjtését. A Kölcsey Központban december 23-ig várják a felajánlásokat. Ide érkezett az Eve’s Bouquet virágüzlet tulajdonosa is tartósélelmiszer-csomaggal. Demeter Éva elmondta: az elmúlt hétvégén garázsvásárt tartottak, s a bevétel tíz százalékát fordították az adomány összeállítására.

A DKT az előzetes célt (3500) messze felülmúlva, összesen már több mint 4000 családnak, idős személynek, illetve lakásotthonokban élőknek segített advent idején.