2 millió forintot fizetett be idén a Tankcsapda a Debrecen Város Segélyalapba

Helyi hírek

A Debreceni Karitatív Testület karácsonyi ajándékcsomagokat adott át a Debrecen Megyei Jogú Város Városi Szociális Szolgálat Újkerti Gondozó Szolgálata ellátotti körébe tartozó fogyatékkal élő személyeknek 2020. december 17-én a Debrecen Megyei Jogú Város Városi Szociális Szolgálat – Újkerti Gondozó Szolgálat Fogyatékos Személyek Ifjúság Utcai Nappali Intézményénél.

Az ajándékok átadásában Széles Diána alpolgármester, a Debreceni Karitatív Testület társelnöke; önkéntes munka keretében Lukács László és Sidlovics Gábor, a Tankcsapda zenekar tagjai; Rózsahegyiné Juhász Éva, a Debreceni Karitatív Testület elnöke; Nagy Lajosné, a Debrecen Megyei Jogú Város Városi Szociális Szolgálat intézményvezetője és Papp Csaba önkormányzati képviselő vettek részt.

Széles Diána az esemény kapcsán kiemelte, hogy a Tankcsapda zenekar tagjai Debrecen ikonikus alakjai, akik az első hívó szóra mindig csatlakoznak a Debreceni Karitatív Testület segítő akcióihoz.

Sőt, idén több mint 2 millió forinttal járultak hozzá Debrecen Város Segélyalapjához, amely a koronavírus-járvány miatt nehéz helyzetbe kerültek támogatását szolgálja.

Most Lukács László és Sidlovics Gábor önkéntes munka keretében segítettek átadni karácsonyi ajándékcsomagokat fogyatékkal élőknek. Ennek az összesen 100 csomagnak az átadása a karitatív testületnek abba a törekvésébe illeszkedik, melynek keretében mindig egy-egy jól meghatározható rászoruló célcsoportot – például egyedülálló idősek, nagycsaládosok – helyeznek a segítő munka fókuszába. Ezt az is indokolja, hogy az adományozók gyakran maguk is meghatározzák, konkrétan milyen támogatotti körnek szánják a segítséget. A Debrecen Város Segélyalapnak tett felajánlása kapcsán a Tankcsapdának is az volt a kívánsága, hogy fogyatékkal élőket segítsenek. Széles Diána az ajándékátadás kapcsán hangsúlyozta, hogy mindenkinek szüksége van egy jó szóra, mert a járványhelyzet a korábbiakhoz képest megváltoztatta – lényegesen szűkítette – társadalmi kapcsolatainkat, közösséghez való tartozásunk, közösségbe járásunk módozatait. Így sokszor olyanok is segítséget kérnek ma már, akik egyszerűen csak azt szeretnék, hogy valaki rájuk nyissa az ajtót, s tudjanak beszélgetni valakivel.

Lukács László, a Tankcsapda frontembere szerint ha valakinek van módja és lehetősége arra, hogy olyanoknak segítsen, akiknek erre szüksége van, akkor azt meg kell tennie. Főleg ilyenkor, karácsony környékén, mikor mindenki – így ők is – érzékenyebbé válnak erre. Ugyanakkor hozzátette, hogy

a Tankcsapda tagjai nem csak karácsony környékén lesznek hirtelen „jó fejek”, hanem egész évben foglalkoznak azzal, hogy azoknak, akik rászorulnak, akár csak egy jó szóval, de konkrét támogatással is segítsenek.

Sidlovics Gábor úgy véli, nagyon érdekes ilyenkor a tekintetekből és a hangokból kiolvasni az őszinte izgalmat és örömet. Felidézett egy több esztendővel ezelőtti történetet, amikor a fogyatékkal élők egy másik debreceni intézetébe látogattak el a zenekar tagjai. Jól emlékszik arra, hogy milyen döbbenetes hatást gyakorolt mindannyiukra ez a látogatás, s azóta is minden évben igyekeznek segíteni a fogyatékkal élőknek. Ők pedig viszonzásképpen akár a legfrissebb Tankcsapda-dalok éneklésével fogadják őket. Sidlovics Gábor szerint a fogyatékkal élőkéhez hasonló, őszinte emberi visszajelzést keveset lehet kapni.    

Korábbi Tankcsapda-híreink:

Itt a Tankcsapda új, debreceni ihletésű klipje

Kiosztotta a Tankcsapda a firkászokat, az arctalan senkiket és a véleményhuszárokat – itt az új dal

A Tankcsapda visszaadta a Loki-indulót a DVSC-nek