Szokatlanul meleg lesz a következő napokban Debrecen környékén

Helyi hírek

Magyarországon akár 15 Celsius-fokig is emelkedhet a hőmérséklet, mindeközben az Alpokban jelentős havazás várható, akár több méter hó is hullat a hétvégén – írta az Országos Meteorológiai Szolgálat pénteken a Facebook-oldalán.

Az előrejelzés szerint a Nyugat-Európában kimélyült hatalmas ciklon a következő napokban a kontinens nagy részére hatással lesz. A Mediterráneum északi részénél például egy másodlagos központja is lesz, ami arrafelé veszélyes időjárási helyzetet teremthet. Nagy csapadékra van kilátás, az Alpok déli vonulatainál például havazás formájában várható, és a kiadós (több méteres) mennyiség akár lavinaveszélyhez is vezethet – hangsúlyozta.

Mindeközben Magyarországon az erőteljes délkeleti áramlás révén az ilyenkor megszokottól enyhébb lesz az idő: 10-15 fokos maximumok lehetnek. Emellett csapadék se nagyon várható. Vasárnap délután érkezik csapadék, de csak esőre kell majd készülni – írta a meteorológiai szolgálat.

Az Időkép előrejelzése szerint Debrecen környékén a hétvégén 12-13 fokos napi maximumokra számíthatunk:

A jelenlegi előrejelzés szerint a jövő héten is csak eső eshet.

Míg nálunk a 10, 15 fokok “szállingóznak” holnaptól, az Alpokban hópelyhek teszik mindezt Ráadásul nem is kis mennyiség…

Közzétette: Országos Meteorológiai Szolgálat – 2020. december 4., péntek

(MTI)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük