Egy piros sapkás, szakállas fazon költözött jegesmedvékkel a Kölcsey Központ kirakatába

Helyi hírek

Az arra sétálók tekintete könnyen megakadhat a Kölcsey Központ Hunyadi utca felőli kirakatán. Valami történt december 3-án. Jegesmedvék és fehér szarvasok tűntek fel. Még a Mikulás is megpihent a kirakatban. Úgy tűnik, hogy egy nagyon hosszú levelet olvas, valószínűleg ottmarad egy darabig.

 

Az idill mögött természetesen szorgos debreceni kezek is munkálkodtak. A szervezők remélik, hogy a biztonságos módon, kizárólag az utcáról megtekinthető kiállítás nemcsak a kisgyermekes családoknak okoz majd sok örömteli pillanatot.

A mesebirodalom, amelyben még egy jegesmedve család életét is megleshetjük, nem jöhetett volna létre jókedvű adakozók felajánlása, közreműködése, kétkezi munkája nélkül.

A felajánlást az AKSD-nek, a DEKERT Debreceni Kertészeti és Humán Szolgáltatónak, Pikó Sándor képzőművésznek és Tépe község önkormányzatának, illetve a Főnix Rendezvényszervező munkatársainak köszöni meg a központ.

Debrecen vélhetően egyetlen valóságos, azaz nem virtuális kiállítása december 27-ig tekinthető meg, természetesen az érvényes kijárási korlátozásnak megfelelően, jelenleg hajnali 5-től este 20 óráig.