Halálra verte élettársa a törékeny nőt – Debrecenben dől el a férfi sorsa

Helyi hírek

Előkészítő ülést tart a Debreceni Törvényszék annak a vádlottnak az ügyében, akivel szemben különös kegyetlenséggel, a bűncselekmény elhárítására állapotánál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt emelt vádat az ügyészség.

A vádirat szerint az elvált férfi hosszú évek óta egyedül élt Nagykerekiben lévő családi házban. A vádlott sem a közeli hozzátartozóival, sem pedig a lakókörnyezetében élőkkel nem tartott kapcsolatot. A férfi 2019. év végén ismerkedett meg a sértettel, aki egyedülálló volt és rövid idő után a férfi családi házába költözött, attól kezdve élettársi kapcsolatban éltek.

A 38 éves nő alacsony termetű, vékony testalkatú, gyenge fizikumú volt és pszichés betegséggel küzdött, amiről a vádlottnak is tudomása volt. A férfi erőszakos, öntörvényű, saját érdekeit és szabályait előtérbe helyező életmódja rövid időn belül meghatározóvá vált kapcsolatukban. A vádlott folyamatos kontroll alatt tartotta a sértettet, aki egyedül nem is közlekedhetett a településen, ezt pedig érzékeltek a lakókörnyezetükben élők is. A férfi agressziója 2020. év elejétől fokozódott, rendszeresen és durván puszta kézzel bántalmazta az élettársát, akit 2020. február 18. és február 20. között puszta kézzel brutálisan bántalmazott. A férfi akkor egy ismeretlen szúró eszközzel is bántalmazta a sértettet, amelynek következtében a nő testén 45 különböző sérülés keletkezett. A vádlott által a sértett fején okozott sérülések jelentős mennyiségű és hosszú idejű vérzéssel jártak. A sértett a vádlott durva és kitartó bántalmazásába belehalt. A vádlott 2020. február 20-án reggel maga értesítette a helyi háziorvost, aki a helyszínen megállapította, hogy a sértett meghalt.

Az ügyészség a letartóztatásban lévő vádlottal szemben életfogytig tartó szabadságvesztés büntetést és közügyektől eltiltás mellékbüntetés kiszabását indítványozta.