Hamarosan elkészül az 5000 négyzetméteres, háromszintes debreceni innovációs központ

Egyetem Helyi hírek

Már szerkezetkész a Debreceni Egyetem Innovációs Központja a Vezér úti ipari parkban. Az épület alapkövét június 9-én rakták le, a tervek szerint 2021 tavaszán adják át. Az innovációs központ több mint 5000 négyzetméteres, háromszintes épületet lesz.

A Debreceni Egyetem ipari parkjában ez lesz az első, kifejezetten az egyetemi tudásra épülő, a kutatást és ipari igényeket egyaránt kiszolgáló épület.

A látványos, hatalmas üveghomlokzattal rendelkező központ az oktatás, a kutatás és a versenyszféra szereplőit gyűjti majd egy helyre.

– Az épületben elsősorban inkubációs tevékenységet végeznek, de oktatási és gyakorlati bázisként is szolgál majd, ahol az elméleti kutatásoktól egészen a prototípusgyártásig juthatnak majd el a start-up cégek projektjei – mondta a hirek.unideb.hu-nak Bács Zoltán kancellár.

A 3,8 milliárd forintból 85%-ban megvalósuló három szintes, több mint ötezer négyzetméter alapterületű Innovációs Központnak a science parkba betelepülő vállalkozások kiszolgálásában is szerepe lesz. A hiányzó megvalósítási rész a beköltözők igényeitől függően lesz alakítható a földszinti „üzemi” szinten, illetve a legfelső „office” emeleten. A középső „open office & meeting rooms” szint teljes készültségben várja majd a beköltözőket, vagy csak egy-egy munkahelynyi helyet használni vágyókat.

A Debreceni Egyetem Tudományos, Technológiai és Innovációs Parkjában a következő ütemben pilot oltóanyagüzem és járműlabor is épül. Ez utóbbi tervezett helyén már a régészeti munkákat végzik. Az eredetileg 25 hektáros egyetemi ipari park ma már 70 hektáron várja a tudásintenzív ágazatokkal közös beruházásokat. A DE science parkjában elsősorban az egészségipar és a járműipar területén innovatív beruházások valósulnak meg.

Fotó: unideb.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük