Online tanfolyamon készülhetnek fel a szülésre a magyar anyák

Helyi hírek Ország
Koronavírus

A koronavírus-járvány kihívásaira reagálva nyolchetes online szülésfelkészítő tanfolyammal segíti a kismamákat a Szent János kórház.

A mindenki számára ingyenes előadásokon az intézmény szülésznőin és csecsemőápolóin kívül laktációs szaktanácsadó, gyógytornász, szülész-nőgyógyász, gyermeksebész és neonatológus szakorvos előadásait hallgathatják meg a tanfolyam résztvevői.

Az MTI-hez eljuttatott közlemény szerint a készítők arra is gondoltak, hogy mentálisan is felkészülhessenek a gyermeket váró családok.

Idézik Takács Pétert, a kórház főigazgatóját, aki elmondta, hogy a koronavírus-járvány miatt a családok biztonságát maximálisan szem előtt tartva határozatlan ideig felfüggesztették a kórházban megtartott, népszerű előadásaikat.

Az érdeklődés azonban töretlen maradt, így a járvány azt az igényt is életre hívta, hogy szülésznőink tudását online formában tegyük elérhetővé. Mindez mától bárkinek elérhető – tette hozzá.

A közlemény idézi Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli minisztert, aki szerint a biztonsági előírások mellett továbbra is lehetővé teszik az édesapáknak, hogy jelen legyenek a szülésnél. Hozzátette: a szülésre és a gyermekágyas időszakra nehéz felkészülni, ezért is támogatja a Szent János kórház eddig egyedülálló kezdeményezését, hogy ingyenes, online, bárki számára elérhető tanfolyammal segítik a szülésre és az azt követő időszakra történő felkészülést.