Két idős hölgyet látogatott meg a Debreceni Karitatív Testület

Helyi hírek

Idén közösen gyűjtik az adventi adományokat az egyházak, a Debreceni Karitatív Testület és Debrecen városa – olvasható az önkormányzat közleményében.

Mint írják, Debrecenben már hagyománynak nevezhető, hogy november végétől karácsonyig a Kossuth téri Add tovább házikóban gyűlnek azok az adományok, amelyek a rászorulók ünnepét teszik szebbé. Cégek, oktatási intézmények, egyházi és civil szervezetek, valamint magánszemélyek is rendszeresen hozták ide felajánlásaikat. 2019-ben 3500, többségében tartós élelmiszerrel megtöltött csomag gyűlt össze.

Pénteken két idős hölgy kapott egy-egy doboznyi adventi adományt:

Ebben az évben a koronavírus-járvány miatt nincs lehetőség arra, hogy az adventi vásárhoz kapcsolódva gyűjtőpontot hozzon létre az önkormányzat, ehelyett az a cél, hogy minél több helyen, minél kisebb forgalom mellett lehessen elhelyezni az adományokat. A program logisztikai koordinálását a Magyar Református Szeretetszolgálat vállalta. A szervezet által biztosított és városszerte kihelyezett Szeretetdobozokba tartós élelmiszert és tisztálkodószereket várnak, melyeket karácsony előtt juttatnak el a nehéz helyzetben lévő debrecenieknek.

A kezdeményezés mellé állt, így saját fenntartású intézményeiben és épületeiben alakít ki gyűjtőpontokat a Tiszántúli Református Egyházkerület, a Hajdúdorogi Főegyházmegye és a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye. A három felekezet mellett a Debreceni Tankerületi Központ, valamint több helyi nagyvállalat is gyűjtőpontként csatlakozik az akcióhoz, illetve az Új Városháza, a Kölcsey Központ, a Karakter 1517 Könyvesbolt és Kávézó, valamint a Myra Ajándékbolt  épületében is le lehet majd adni a felajánlásokat. A szervezők főként tartós élelmiszereket (cukrot, olajat, konzervet, lisztet, száraz tésztát és édességet) fogadnak örömmel, de tisztálkodási- és tisztítószerek, főként mosószer, illetve személyes higiéniai eszközök is nagy segítséget jelenthetnek az egyedülálló időseknek, többgyermekes családoknak.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük