Hétfőtől változik a DKV menetrendje

Helyi hírek

A veszélyhelyzet elrendelése és az ehhez kapcsolódó rendelkezések miatt 2020. november 23-tól változik az autóbuszok, trolibuszok és villamosok menetrendje.

A közép- és felsőfokú oktatási intézményekben november 11-e óta kötelező az online oktatás, és egyre több munkáltató rendelte el a home office munkavégzést munkavállalóinak. A meghozott országos pandémiás intézkedések hatására járatainkon is jelentősen csökkent az utasszám, különösen a középiskolákat és felsőoktatási intézményeket érintő vonalakon.

A meghozott intézkedések hatására 2020. november 23-án, hétfőn üzemkezdettől módosítjuk járataink menetrendjét. Az autóbuszok, trolibuszok és villamosok tanítási szünet, munkanapi menetrend szerint közlekednek, az alábbi fontos szempontok figyelembe vételével:

  • Az általános iskolákat, valamint egészségügyi intézményeket és nagy foglalkoztatókat érintő járataink esetében, melyek nagyobb kihasználtsággal közlekednek a reggeli és délutáni csúcsidőszakban módosított tanítási szünet, munkanapi menetrend szerint közlekedtetjük, ami azt jelenti, hogy a tanítási szünet, munkanapi menetrenden felül plusz járatokat építünk be a menetrendbe.
  • A tanszünet, munkanapi menetrend bevezetése után is folyamatosan figyelemmel kísérjük a teljes vonalhálózaton a reggeli és délutáni csúcsidőszakban jelentkező utazási igényeket.

Amennyiben az adott járat kihasználtsága meghaladja az 50%-ot, úgy a törvényi előírásokat is szem előtt tartva a menetrenden felül további rásegítő járatot indítunk.

 

Kijárási tilalom – módosított esti menetrend 

A 20 és hajnali 5 óra között érvényben lévő kijárási tilalom bevezetése érinti a közösségi közlekedést is.
Az eltelt egy hét tapasztalatait megvizsgáltuk.

Továbbra is fenntartjuk 20 óra után is az egészségügyi és a többműszakos munkarendben dolgozók, műszakváltáshoz igazított utazási lehetőségeit, valamint a vidéki munkavállalók számára a vasúti és helyközi autóbuszhoz az átszállási kapcsolatokat is biztosítjuk.

A 20 óra utáni menetrend módosítás fontosabb elemei:

  • Az 1-es és 2-es villamosok este nyolc óra után 15, 22 óra után pedig 20 percenként közlekednek majd.
  • Egyes autóbusz vonalakon 20 óra után 30 percenként indulnak majd járatok.
  • A 45-ös autóbuszok 20 óra után nem közlekednek, helyette a 25-ös és 25Y-os autóbuszok a Vámospércsi út, forduló érintésével közlekednek a Vincellér utca és a Veres Péter utca között.

A 2020. november 23-tól érvényes menetrendek hamarosan elérhetőek lesznek a www.dkv.hu oldalon.