Debrecenben is ingyen utazhatnak az egészségügyi dolgozók

Helyi hírek

Nemcsak az egészségügyi dolgozók, hanem a védekezésben részt vevő, orvos- és egészségtudományi hallgatók is térítésmentesen használhatják országszerte a közösségi közlekedési eszközöket – jelentette be Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium miniszterhelyettese szerda reggel.

A Magyar Közlönyben megjelent kormányrendelet szerint ingyenesen vehetik igénybe valamennyi helyközi és helyi tömegközlekedési eszközt a jogszabály által meghatározott egészségügyi dolgozók, valamint az orvos-, egészségtudományi képzésben részt vevő, a koronavírus világjárvány elleni védekezésbe bevont hallgatók.

A jogosultság igazolásához személyazonosságukat igazoló okmányra és a munkáltatójuk által kiállított igazolásra van szükségük, a hallgatóknak pedig ezeken felül egy, a felsőoktatási intézményüktől származó igazolásra. A formanyomtatvány a rendelet mellékleteként elérhető a friss Magyar Közlönyben.

A szabály érvényes Debrecenben is, Papp László polgármester csütörtöki Facebook-bejegyzésében azt írta,

kihirdetett veszélyhelyzetre való tekintettel, ismét díjmentesen utazhatnak a debreceni helyi közösségi közlekedési eszközökön az egészségügyi dolgozók, a járvány elleni védekezésben résztvevő szervek, valamint a szociális kerekasztal tagjaként működő szociális ellátó szervezetekben dolgozók.