Moldovai embercsempészt fogtak az M0-snál és az M1-es autópályán is

Európa Helyi hírek

Elfogtak egy moldáv embercsempészt és 13 migránst a Pest megyei rendőrök kedd éjjel az M0-s autóút egyik pihenőjénél – közölte a megyei rendőr-főkapitányság a police.hu honlapon.

A jármű utasait a Nemzeti Nyomozó Iroda székesfehérvári osztályának információi alapján igazoltatták. A 13 férfi szír állampolgárnak vallotta magát, de sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A sofőrt – akinek egy román társa is volt – embercsempészés gyanújával, az utasokat tiltott határátlépés miatt állítják elő a Szigetszentmiklósi Rendőrkapitányságra – áll a közleményben.

A police.hu későbbi közlése szerint elfogtak egy moldovai embercsempészt az M1-es autópályán is. A Budapesti Rendőr-főkapitányság nyomozói a Fejér megyei rendőrökkel együttműködve – szintén a székesfehérvári tipp alapján – egy magyar vámrendszámos személygépkocsit ellenőriztek a Győr felé vezető oldalon, a 34-es kilométerszelvényben.

Az autóban hét, magát szír állampolgárnak valló férfi tartózkodott, őket a sofőrrel együtt előállították Fejér megyében.

(Mti)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük