Befejeződött a Bocskai István Általános Iskola energetikai korszerűsítése

Helyi hírek

Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében 480.800.000 Forint vissza nem térítendő Európai Uniós támogatást nyert el, melyhez 28.788.973 Forint önerőt biztosított.

A Debreceni Bocskai István Általános Iskola épületének energetikai korszerűsítése” című projekt átfogó célja volt az iskola épületének energetikai korszerűsítése.

A Bocskai István Általános Iskola épületét 1969-ben adták át, mely Debrecen Dobozikert városrészében található. Az iskolában 8 évfolyamon folyik az oktatás. Az intézmény épületét az 1970-es évek elején kiegészítették egy uszodaegységgel, amelyben a tanulók folyamatos úszásoktatása történik. Az épület építése óta nem esett át komolyabb felújításon, ezért a korszerűsítést megelőző állapotában összességében nem biztosított megfelelő környezetet a 6-15 éves tanulók neveléséhez, oktatásához. 

A fejlesztés részeként megtörtént a homlokzati nyílászárók cseréje, az épület homlokzati hőszigetelése. Felújították a hőközpontot, az épület fűtését hőszivattyús technológia telepítésével korszerűsítették, a radiátorokat lecserélték. Korszerűsítésre került a központi szellőzőrendszer, valamint a kül- és beltéri világítási rendszer. 

A korszerűsítés célja az volt, hogy hatékonyabban és gazdaságosabban tudjon üzemelni az épület, ami hosszú távú megtakarításokkal jár.

A projekt kivitelezési munkálatait a Tömb 2002 Kft. végezte. 

Fotó: Miskolczi János