Fertőtlenítés a debreceni Szoboszlói Úti Általános Iskolában

Fertőtlenítették Debrecenben a Szoboszlói Úti Általános Iskolát

Helyi hírek
Koronavírus

A járványügyi helyzetre tekintettel az őszi iskolai szünetben szokásos nagytakarítás mellett idén egészségügyi fertőtlenítést is végeznek a debreceni Szoboszlói úti általános iskolában – jelezte az intézmény vezetője csütörtökön sajtótájékoztatón a helyszínen.

Pakurár Miklósné elmondta: a járványhelyzet miatt már a szeptemberi iskolakezdésre részletes takarítási és fertőtlenítési tervet dolgoztak ki, amelyet tervszerűen hajtanak végre.

A hétfőn kezdődött őszi nagytakarítás mellett valamennyi tantermet, közösségi helyiséget, vizesblokkot, szertárt fertőtlenítik. A munka kilencven százalékát már elvégezték, és az iskolakezdésre a teljes iskola általános fertőtlenítésével végeznek

– tette hozzá.

Fertőtlenítés a debreceni Szoboszlói Úti Általános Iskolában
Osztálytermi ablakokat fertőtlenítőszerrel tisztít meg egy dolgozó a járványveszély miatt a debreceni Szoboszlói Úti Általános Iskolában 2020. október 29-én, az őszi tanítási szünetben. MTI/Czeglédi Zsolt

Pakurár Miklósné példaszerűnek nevezte a járványügyi együttműködést a szülők, a diákok és a dolgozók között. Megítélése szerint ennek is köszönhető, hogy

eddig nem volt fertőzött az iskolában, és senkinek nem kellett karanténba menni a 434 tanulót oktató, 53 dolgozót foglalkoztató intézményben.

Az MTI érdeklődésére hozzátette: a szülők maszkot, sőt pótmaszkot is adnak a gyerekeknek, akik a közösségi helyiségekben, ahol nem tudják tartanai a megfelelő távolságot, fegyelmezetten viselik is.

Az osztálytermekben sem a gyerekek, sem a pedagógus nem viselnek maszkot, de aki úgy érzi biztonságban magát, felveheti. Az első osztályosoknál viszont, ha a tanár a katedráról a padsorok közé megy szemléltetni a tananyagot, minden esetben felveszi a szájmaszkot – ismertette a védekezés helyi rendjét Pakurár Miklósné.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük