Újabb 18 helyszínen kezdődött járdafelújítás Debrecenben

Helyi hírek

A nyári első ütemhez hasonlóan ezúttal is csaknem 40 millió forintot fordít az önkormányzat járdák és lépcsők javítására. Az év végéig tartó munkák részleteiről Orosz Ibolya Aurélia és Csaholczi Attila önkormányzati képviselők tartottak tájékoztatót.

Az elmúlt öt évben 255 millió forintból újultak meg járdák és lépcsők a városban. 2020-ban csaknem 80 millió forint jut ezekre a feladatokra. Nyáron az első ütemben 19 helyszínen újultak meg a burkolatok, a második ütemben pedig év végéig a város 18 pontján zajlanak a munkák – erről beszélt Orosz Ibolya Aurélia a Derék utca 70. előtti területen, ahol 2020. október 28-án kezdődött a járdafelújítási program második üteme.

A képviselő hozzátette, a koronavírus-járvány komoly terhet rótt az önkormányzatokra is, Debrecenben azonban folytatódnak a fejlesztések. A járdák és lépcsők megújításának fontos célja, hogy az idősek, mozgáskorlátozottak és a babakocsival közlekedők is akadálymentesen járhassanak a város utcáin.

Csaholczi Attila hozzátette, a Debrecenben húzódó több száz kilométernyi járdahálózat jelentős része 40-50 éves, sok helyen megsüllyedt, megrepedezett az aszfalt.

Emellett több helyen lépcsők és szegélyek cseréjére is szükség van. A 2020-as járdafelújítási program mindkét ütemében érintettek belvárosi, lakótelepi és kertségi területek is. Az első ütemben 1400 méternyi szakasz újult meg, a következő hetekben pedig mintegy ezer méter hosszon dolgoznak majd a szakemberek.

Fotó: Miskolczi János

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük